YYÜ'de seçim heyecanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 12:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde cuma günü yapılacak olan rektörlük seçimleri heyecanı yaşanıyor. 9 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri öncesi kulisler yapılırken, rektör adayları kendilerini anlatmak için yoğun bir propoganda çalışmasına girdi. Yapacakları icraatları anlatan birer kitapçık da hazırlayan rektör adayları, web sayfalarından da yararlanıyor.

YYÜ Tıp Fakültesi'nde 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 Nisan 2005 günü başlattığı ve Rektör Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına, tutuklanan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Apalı'nın cezaevinde intihar etmesi ile gündeme gelen YYÜ'de seçim heyecanı tüm hızıyla sürüyor.

Cuma günü yapılacak olan rektörlük seçimleri için şu ana kadar Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Fuat Doğu, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hayrettin Okut, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nihat Mert, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rauf Yıldız, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fırat Cengiz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mansur Kamacı, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Değer, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muammer Karaayvaz ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Ceylan adaylıklarını açıkladı.

YYÜ'de bir haftadır başlayan seçim heyecanı içinde rektör adayları, sık sık toplantılar düzenleyip kulisler yaparken, bazı adaylar da kendilerini anlatmak için kitapçık bastırıp web sitesinden yoğun bir propaganda çalışması yürütüyor. YYÜ'deki ilk program kitapçığı çalışması da Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Fuat Doğu tarafından başlatıldı. YYÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklu bulunduğu 2 ay boyunca Rektör Vekilliği yapan Prof.Dr. Doğu, geçmişte yaşananlara takılıp kalmadan, olaylardan ders çıkarıp çalışacaklarını söyledi. Prof.Dr. Doğu, ?2 ay boyunca yaptığımız çalışmalar sonrası 9 kişilik ekiple üniversitenin yaşadığı sorunlar ve eksikler ile çözüm önerilerinin bulunduğu bir kitapçık hazırladık. Çünkü 2 ay boyunca ben olayların en yoğun olduğu dönemde rektör vekilliği yaptım. Bu sorunları daha yakından görebildim. Üniversitenin geleceği için en iyi adayın rektör olacağı inancını taşıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber