Fırat Üniversitesi'nin KPSS başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat Üniversitesi (FÜ) mezunlarının, 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) 11 alanda Türkiye birinciliği, 5 alanda ikincilik, 10 alanda da üçüncülük elde ettiği bildirildi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek, bunun özverili, planlı ve programlı çalışmanın sonucu olduğunu bildirdi.

Muz, yaptığı yazılı açıklamada, FÜ'nün Türk üniversiteleri arasında elde ettiği başarılarla Elazığ'ın tanıtımına çok büyük katkıda bulunduğunu ifade ederek, Doğu Anadolu Bölgesi'nin gururu olduğunu savundu.

ÖSYM tarafından yayınlanan sonuçlara göre, 2006 yılında yapılan KPSS'de üniversitenin önemli başarılara imza atarak birçok bölümde zirveye oturduğunu ifade eden Muz, üniversite olarak başarı grafiklerini sürekli yükselttiklerini belirtti.

Muz, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak verdiğimiz kaliteli, bilgiye dayalı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan eğitim politikamızın sonuçlarını başarılı bir şekilde almaktan dolayı çok mutluyuz. Eğitim politikamızın bir sonucu olarak üniversitenin lisans programları 2006 KPSS sonuçlarına göre, 11 alanda Türkiye birinciliği, 5 alanda Türkiye ikinciliği, 10 alanda da Türkiye üçüncülüğü elde etti.

FÜ'nün birçok alanda olduğu gibi KPSS'de de elde ettiği bu başarı tesadüf değil, özverili, planlı ve programlı çalışmamızın bir sonucudur. KPSS'de elde ettiğimiz bu başarılar; üniversitemizin eğitim kalitesini yükselttiğini açık bir şekilde gözler önüne sermektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber