'Okullardaki şiddet patlama düzeyinde değil'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı, okullardaki şiddet olaylarının 'patlama' düzeyinde olmadığını, bazı disiplin olaylarının bile şiddet kapsamında değerlendirildiğini söyledi

Çocuk ve gençlerde artan şiddet ve okullarda meydana gelen şiddet olaylarının araştırılması amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Saylı'yı dinledi.

Saylı, 'Okullarda güvenliğin sağlanmasına yönelik bilimsel analizlerin yapılması ve koruyucu, önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesi projesi'nin amacı ve kapsamına yönelik açıklamalarda bulundu.

Eğitim çağı çocuk ve gençlere yönelik şiddet olaylarının artış eğilimi gösterdiği, bu durumun sağlıklı eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediğini ifade eden Saylı, projenin seçilme gerekçelerini şöyle sıraladı: 'Ülkemizde eğitim çağı çocuk ve gençlerimize yönelik meydana gelen şiddet olayları ve potansiyelinin yeterli düzeyde bilimsel analiz sonuçlarını içermemesi, bu konuda yapılan değerlendirmelerin medya endeksli yüzeysel bilgilere dayanması. Eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanmasında öncelikli konuma sahip polis teşkilatının, koruyucu ve önleyici güvenlik rolünün güçlendirilmesi gerekliliği.'

Saylı, proje kapsamında 2005-2006 ile 2006-2007 eğitim ve öğretim yıllarında, eğitim çağı çocuklar ve gençlere yönelik meydana gelen şiddet olaylarının iller ve okullar bazında tespitinin yapılacağını bildirdi.

Saylı, Türkiye'de yaşayan risk altındaki çocuklara ait ulusal bilgi sisteminin hızlandırılması ve elde edilen veriler üzerinden bilimsel analizler yapılmasını amaçlayan 'Risk Altındaki Çocuklar Ulusal Bilgi Sistemi' Projesi hakkında da bilgi verdi. Saylı, proje sonunda çocuklarla ilgili çalışan kurumların sahip olduğu tüm verileri içerecek ortak bir ulusal veri tabanının oluşturulması, Türkiye'ye özgü risk faktörlerinin belirlenmesi, çocuk suçlarını önleme ve müdahalede etkili ve hızlı hareket kabiliyetinin sağlanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi, çocukla ilgili mevzuatlarda etkinlik ve işlerlik kazandırılmasının hedeflendiğini anlattı.

Saylı, okul çevresindeki güvenliğinin, sadece polisiye önlemlerle sağlanamayacağını, bu konuda toplumun her kesiminin işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Okullarda, 'patlama' düzeyinde şiddet olaylarının olmadığını savunan Saylı, bazı disiplin olaylarının bile şiddet kapsamında değerlendirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber