Bakan Çelik: İdeoloji sendikacılığı yapmayalım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin varlığının çok önemli olduğunu belirterek ''İdeoloji sendikacılığı yapmayalım. İdeolojik sendikacılık bizi sıkıntılı bir noktaya götürür'' dedi.

Eğitim Bir-Sen'in 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen kokteyl ve ''Unutamadığım Öğretmenim Yarışması''nın ödül törenine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, toplumsal hareketlerde, sivil toplum örgütlerinde güçlerin birleştirilmesi ve dayanışma ile yol alınabileceğini belirtti.

Demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin varlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik, sendikacılara seslenerek, ''İdeoloji sendikacılığı yapmayalım. İdeolojik sendikacılık bizi sıkıntılı bir noktaya götürür. Çünkü ideoloji, peşin kabullerdir. Muhalefet etmek istediğiniz zaman, ideolojik peşin kabullerle at gözlüğü ile bir olaya baktığınız zaman iyiyi, doğruyu, güzeli asla göremezsiniz'' diye konuştu.

YAZICIOĞLU

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da gecedeki konuşmasında, ''Öğretmenler hak etiği yerde olmalı, ek bir işte çalışmaya mecbur olmamalı'' dedi.

Öğrencileri '' ahtapot'' gibi kuşatan tehlikelere dikkat çeken Yazıcıoğlu, Antalya'da gazetecilerle konuşurken yanına gelen bir çocuğun, ''Bir kişi öldü tüm Türkiye ayağa kalktı, her gün Mehmetçiklerimiz şehit oluyor ama kimse ayağa kalkmıyor, bizim Mehmetçiklerimiz insan değil mi?'' dediğini belirtti. Yazıcıoğlu şöyle devam etti:

''Kendisine 'Yoksa Alperen Ocaklarından mısın, ailenin BBP ile ilişkisi var mı' diye sordum, neyse ki yokmuş. Bu çocuğun kafasında oluşmuş olan dünyayı değiştirmek zorundayız. Esas sorunumuz bu.'' Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da ''görünüşte seçilmişler iş başında olsa da gerçek iktidar sahiplerinin kimler olduğu halkın gözünden hep saklandı'' dedi.

''Başta YÖK olmak üzere neredeyse her yetkilinin bulunduğu makama göre kendini ve kendi düşüncelerini tartışılmaz mutlak doğrular olarak takdim ettiğini söyleyen Gündoğdu, ''Böyle bir iklimde sanat, bilim, din ekonomi gelişmez ancak şiddet ve linç kültürü gelişir'' görüşünü dile getirdi.

Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'nun da katıldığı törende daha sonra ''Unutamadığım Öğretmenim'' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Milli Eğitim Bakanı Çelik, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile diğer davetliler tarafından verildi.

Bu arada yarışmaya Sakarya'dan katılan, ancak dereceye giremediğini belirten beden eğitimi öğretmeni Ulaş Baltacı, ödüler dağıtılırken töreni protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber