Türk Eğitim-Sen'den 'Eğitimde Çalışma Barışı Projesi'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

*Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan: "Sorunlarımızı Masa Başında Çözmek İstiyoruz, Ancak Bazen Sokaklardan Başka Çaremiz Kalmıyor"


Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sendika olarak çalışanların sorunlarını sokaklarda değil masa başında çözmek istediklerini, ancak bunun çoğu zaman mümkün olmadığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen tarafından sendika ve kamu işvereni arasında işbirliği ve diyalogun istenilen düzeye getirilmesine katkı sağlanması amacıyla hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Eğitimde Çalışma Barışı Projesi eğitim programı Nevşehir'de başladı. Altınöz Otel'de projenin tanıtımı ve eğitim amacıyla düzenlenen toplantıya Nevşehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sendika yöneticileri ve üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, sendika olarak kamu çalışanlarının sorunlarını her zaman masa başında çözmekten yana olduklarını söyledi. Türkiye'de bir diyalog eksikliğinin olduğunu, bunun da çoğu zaman sorunların masa başında çözümüne engel olduğunu kaydeden Özcan, bu nedenle bürokrasi ile sendikalar arasındaki diyalogun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Haklarını aramak için sokaklara dökülmeyi kendilerinin de istemediğini, bu durumun hem kamu çalışanlarına hem de ülkeye zarar verdiğini ifade eden Özcan, "Toplumumuzda bir diyalog eksikliği var maalesef. Çoğu zaman birbirimizi anlamakta zorlanıyoruz. Bu durumda sorunlara çözüm bulamıyoruz. Çoğu zaman da insanlar masanın bir tarafında başka, diğer tarafına geçince başka konuşuyorlar. Bu durumda bizler de haklarımızı sokaklarda arıyoruz. Sokaklarda bizim de ağır beyanatlarımız oluyor, ancak bunun tek sebebi uzattığımız elin geri çevrilmesi, dediğimizi ifade edemememiz. Gelin her gelişmiş ülkede olduğu gibi sorunlarımızı, problemlerimizi masa başında çözelim, sokaklara dökülmeyelim. Ne bu ülkede çalışan kamu çalışanları devlet düşmanı ne de bürokratlar. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Gelin oturup, konuşup anlaşalım. Biz bunu istiyoruz" dedi.

Sendikalar ile kamu işverenleri arasındaki diyalogun güçlendirilmesi ve birbirlerini daha iyi anlamaları açısından 'Eğitimde Çalışma Barışı Projesi' adı altında bir program hazırladıklarını ve bu projeye Milli Eğitim Bakanlığı ile Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'nün ortak olduğunu ifade eden Özcan, Avrupa Birliği'nin de bu proje için 81 bin Euro kaynak aktardığını açıkladı. Proje için Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 10 pilot ilin belirlendiğini söyleyen Özcan, projeyle birlikte kamu işvereninin sendikalara olan ilgisinin arttırılarak, sendikanın kamuda güçlü bir kimliğe kavuşacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber