Ünlü siyasetçilerin Göksu buluşmaları

Milli Görüş hareketi için 2000'li yıllar sorunlu başlamıştı. Refah Partisi'nin kapatılmasıyla kurulan Fazilet Partisi de aynı akıbete uğramıştı. Hareket, aynı zamanda 'yenilikçiler' ve 'gelenekçiler' olmak üzere iki gruba ayrılmıştı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Mart 2017 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünlü siyasetçilerin Göksu buluşmaları

Fazilet Partisi'nin kapatılmasından 22 gün sonra, 14 Ağustos 2001'de, son kongrede 'yenilikçiler' olarak ayrışan grup siyaset sahnesine çıktı. Partinin adı 'Adalet ve Kalkınma Partisi' olarak belirlenmişti. Milli Görüş'ün yenilikçi kanadına ek olarak geçmişin Adalet Partisi, Demokrat Parti, ANAP ve DYP geleneğinden önemli isimler de 'milli görüş' gömleğini çıkarıp merkezde olmayı vaat eden AK Parti saflarına katılmıştı. Bu isimler arasında ANAP'tan Erkan Mumcu, Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Murat Başesgioğlu, Ertuğrul Yalçınbayır, Vahit Erdem, DYP'den Köksal Toptan, Hüseyin Çelik ve Ümmet Kandoğan sayılabilir. Parti süreç içinde Ertuğrul Günay, Ayşenur Bahçekapılı gibi soldan isimleri de saflarına kattı.

Son 15 yılda Türkiye siyaseti olduğu gibi AK Parti de yenilendi. AK Parti 2002'den itibaren her seçimden tek başına iktidar olarak çıktı ama Cemil Çiçek dışında biraz önce saydığımız bütün isimler dışarıda kaldılar.

Geçenlerde bir pazartesi günü, öğlen saatlerinde yolu Ankara Kızılay'daki Göksu Lokantası'na düşen bir meslektaşımız aktardı. Göksu'nun Ankara'daki genel algısını bilen bilir: 'Üniversite ve dershane öğrencilerin takıldığı mekanlarla dolu Sakarya Caddesi'nde 'ağır abiler'in takıldığı bir yer...'

O gün de mekanda durum farklı değildi. Bir köşede kare düzeninde kurulmuş bir masa ve masanın etrafında dört dönen garsonlar vardı. Dikkatli bakınca masa için 'ağır abiler masası' demenin bile yavan kalacağını fark ettik. Resmen 'ak sakallılar masası'ydı.

Kimler mi vardı?

Bir eski başbakan, Yıldırım Akbulut.

Türkiye'yi uzun süre yöneten bir ekibin ünlü İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu...

Milli Görüş'ün en vefalı mensubu eski Enerji Bakanlarından Recai Kutan...

AK Parti döneminde uzun süre Savunma Bakanlığı yapan Vecdi Gönül..

DYP iktidarı sırasında ismini sık sık duyduğumuz eski vali ve milletvekillerinden Saffet Arıkan Bedük.

Çoğu geçmişte bürokrasinin üst kademelerinde görev yapmış Mülkiyeli isimler.

Masanın etrafındaki garsonların elindeki elmalar dikkat çekiciydi. Niğde elmasıymış ve Niğde'den getirilmiş. Bu buluşma her hafta pazartesi öğlen yemeğinde oluyormuş. Her seferinde de değişik bir 'yerel ürün' servis ediliyormuş. Niğde elması o günün yerel ürünüymüş.

Abdülkadir Aksu'yu duyunca AK Parti'de siyasete devam eden Cemil Çiçek yok muydu sorusu kaçınılmaz oldu. Ancak Çiçek yoktu. Soruşturduğumuzda Çiçek'in Göksu ekibinde olmadığı, ancak Aksu ile başka mekanlarda benzer yemeklerde görüldüğü anlatıldı.

Tabii bu kadar önemli ve deneyimli siyasetçi bir araya gelince siyaset, hatta ülkenin en sıcak gündemi olan referandumun konuşulduğunu düşünebilirsiniz. Ancak gelen seslerden ve kahkahalardan öyle olmadığı anlaşılıyordu. Eski aktörler ve figüranlar Yeşilçam Sokak kahvelerinde buluşup set anılarını konuşur ya, eski siyasetçiler de aktif siyaset anılarını konuşuyordu. Özellikle de komik olanları... Bir de birbirinden komik fıkralar anlatılıyordu...

Öyle anlaşılıyor ki siyaset bitse de dostluklar bitmiyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber