Avukatlar cüppelerini postaya vererek Adalet bakanlığı'na gönderdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVUKATLAR CÜPPELERİNİ POSTAYA VEREREK ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ

- AVUKATLAR CÜPPELERİNİ POSTAYA VEREREK ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ

- BURSA ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ'NE KAYITLI BİR GRUP AVUKAT, CMK SİSTEMİNİN DARALTILARAK SAVUNMA HAKLARININ ELLERİNDEN ALINMAK İSTENMESİNE TEPKİ OLARAK, CÜPPELERİNİ POSTAYLA ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'ne kayıtlı 188 avukat, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) sisteminin daraltılarak savunma haklarının ellerinden alınmak istenmesine tepki olarak, cüppelerini postayla Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'ne gönderdi.

Bursa Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi Başkanı Göksel Özerkan, avukatlık mesleği ve bağımsız savunmanın saldırı altında olduğunu söyledi. Türkiye Barolar Birliği'nin talepleri üzerine CMK'nın sınırlarının daraltılarak baroların devre dışı bırakılmaya çalışıldığını söyleyen Özerkan, "Avukatlar arasında alt üst ilişkisi meydana getirmek, yerli ve yabancı avukatların yolunu açmak ve ücretli avukatların barolardan tasfiye edilerek seçme seçilme hakkını ellerinden almak isteniyor. Ücretli avukatların seçme seçilme hakkının korunması için, uluslararası şirketler karşısında avukatların varlığını korumak için, CMK uygulamasında baroların devre dışı bırakılmaması için, CMK'nın müdafiliğinin ortadan kaldırılmasına karşı durmak için böyle bir tasarının yasalaşmasına izin vermeyeceğiz. Barolar Birliği'nin söz konusu taslağı geri çekmesini ve bütün avukatlardan böyle bir taslağı hazırladığı için özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Adliye önünde toplanan avukat grubu, cüppelerini kargoya vererek Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber