46 kişilik kontenjana bin 100 kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde çalıştırılmak üzere alınacak 46 geçici personel için, bin 100 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Devlet memuru olma hayali kuran kişiler İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhuriyet Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde çalışacak olan geçici büro elemanı müracaatları bugün itibariyle sona erdi. Toplam 46 kişinin alınacağı duyurulan iş başvurusu için rekor düzeyde müracaat olduğu bildirildi. En az lise mezunu olma şartı aranan memurluk için vatandaşlar, İş-Kur'a akın ederken, bin 100 müracaatın olması hem İş-Kur'u hem de Cumhuriyet Üniversitesi'ni zor durumda bıraktı. Müracaatların şahsen yapıldığı iş başvurularını, belirlenen takvim içinde alabilmek için kurum çalışanları yoğun çaba harcadı. Başvurular arasında lise ve dengi okul mezunlarının yanı sıra çok sayıda ön lisans ve lisans mezunu olması da dikkat çekti. İş Kurumu'nda çalışan memurlar, istenilen belgelerle birlikte kuruma gelen vatandaşları evrakları ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi'ne yönlendirdi. Müracaatı kabul edilen bin 100 kişi, önce önümüzdeki pazar günü üniversitede yapılacak yazılı sınav için ter dökecek. Yazılı sınavı kazanan adaylar ise 21 Şubat Çarşamba günü mülakata tabi tutulacak. Yazılı sınavı ve mülakatı geçen adaylardan 46 tanesi üniversite bünyesinde geçici de olsa büro memuru olarak görev yapacak.

Bu rakamın Sivas'taki gerçek işsizliği yansıtmadığını ifade eden yetkililer, devlet memurluğu olması nedeni ile özel sektörde çalışanların da bu sınava müracaat ettiklerini kaydettiler. Aynı yetkili, geçici olduğu için KPSS şartının aranmaması nedeniyle de müracaat sayısında yüksek olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber