Köşk tartışmalarına Diyanet- Sen de katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçimleri hususunda ve Diyanet'in açmak istediği televizyon hakkında açıklamalarda bulundu.

DİYANET-SEN Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ''Cumhurbaşkanı, Anayasa'da belirtildiği şekilde TBMM tarafından meclis içinden seçilmeli'' dedi. Yıldız, sendikasının Kocaeli şubesinde düzenlediği basın toplantısında, DİYANET-SEN'in son üç yılda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yetkili oldukları dönemde yapılanların son 20 yılda yapılmadığını iddia eden Yıldız, 2006'nın din görevlileri açısından birçok hakların sağlandığı yıl olduğunu savundu.

Gerek toplu görüşmelere, gerekse Kurum İdari Kurulu toplantılarına yetkili sendika olarak katıldıklarını anlatan Yıldız, din görevlilerinin mali, sosyal ve hukuki haklarını sonuna kadar savunduklarını, tatillerde görev yapan kamu görevlilerine mesai ücreti talebini toplu görüşmelerde metne konulmasını sağladıklarını bildirdi. Başka talepleri de bulunduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: ''Hac ve yurt dışı sınavlarında yazılı sınav esas alınarak, haksızlıkların önüne geçilsin. Din görevlilerine dizüstü bilgisayar sağlansın. Camilere bilgisayar ağı kurulsun. Merkezi hutbe ve vaaz kaldırılsın. Cami temizliği hizmet alımı ya da mahalli idarelerce yapılsın. Banka promosyonları çalışanlara yansıtılsın.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

DİYANET-SEN Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda düşüncesinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: ''Bizler her ne kadar sivil toplum örgütü olsak bile görevimiz, misyonumuz bütün topluma din hizmeti sunmaktır. Bütün toplum kesimine aynı mesafedeyiz. Ne birinin yanında, ne karşısında. Bize göre Cumhurbaşkanı, Anayasa'da belirtildiği şekilde TBMM tarafından meclis içinden seçilmeli. İster şu görüşten, ister bu görüşten olsun. Önemli olan halkın değerlerine önem veren, saygı duyan birisinin olması. Biz bunu istiyoruz. Bizim için önemli olan orası değildir. Önemli olan demokrasinin yerleşmesi, sağlıklı işlemesi, bütün kurum ve kuruluşlarıyla iyi işletilmesidir.''

RADYO VE TELEVİZYON TALEBİ

Diyanet İşleri Başkanlığının kesinlikle radyo ve televizyon kanalı olması gerektiğini savunan Yıldız, şöyle devam etti: ''Televizyon, halka hızlı ve etkili şekilde ulaşmada en önemli yollardan biridir. Bugün bir çok kamu kurum ve kuruluşları ile misyonerlerin radyoları ve televizyonları var. Misyonerler, İslam dışı propagandalarını bu iletişim araçlarıyla rahatlıkla yaparken, Diyanet'in radyo ve televizyondan mahrum bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Bir araştırmada 'Diyanet medya yoluyla halkı aydınlatabiliyor mu' şeklindeki soruya halkımızın yüzde 72'si aydınlatılamadığı yönünde görüş bildirmiştir. Bu benim için önemli bir veridir. Onun için Diyanet'in özerk, başkanının seçimle iş başına gelmesini, radyo ve televizyon imkanına kavuşmasını istiyoruz.'' Basın toplantısının sonunda Kocaeli Şube Başkanı Ali Fazıl Demir, Genel Başkanı Yıldız'a İzmit'in saat kulesi maketini hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber