Kaplıca da millet kesesinden

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aldıkları sağlık hizmetleriyle sık sık tartışmalara konu olan milletvekilleri bundan sonra kaplıcaya da 'Meclis cebinden' gidecek. 25 yaşına kadar çocuklar da sağlık şemsiyesinde.

Milletvekilleri ve yakınlarının tedavi giderleriyle ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik, vekilleri sevindirdi. Buna göre, artık milletvekilleri ve yakınları verem savaş dispanserleri ile ana çocuk sağlığı merkezlerinden de yararlanabilecek. Tedavi ve yol giderlerinden faydalanacak milletvekili çocuklarının yaşları da 18'den 25'e çıkartıldı.

'KIZILCAHAMAM'A İLGİ ARTAR'

Alınan ilaçların arkasına kimlik numarası eklenecek. Bütçe uygulama talimatı dışında kalan ilaçların ücretleri, Türk Eczacılar Birliği ile yapılan protokol çerçevesinde belirlenecek. Ancak asıl şaşkınlık yaratan, düzenlemenin "kaplıcalara" ilişkin bölümü oldu. Buna göre, milletvekillerinin kaplıca tedavilerindeki yatak ücretleri de artık Meclis tarafından ödenecek. Düzenlemenin ardından, "siyasi kamplarıyla" ve kaplıcalarıyla ünlü Kızılcahamam'ın daha da revaçta olacağı esprileri yapılmaya başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber