'Her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa karşı dimdik durduk'

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi tutulduğu, ötekileştirildiği, dışlandığı zamanlar oldu. AK Parti her türlü ayrımcılığa, her türlü ırkçılığa karşı dimdik durdu ve bugünlere geldi." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa karşı dimdik durduk'

Başbakan Binali Yıldırım, "Romanlarla Buluşma Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin her köşesinden ve ikliminden Romanları bir araya getirdiklerini, hep birlikte büyük bir aile olduklarını söyledi.

Çocukluğunda İstanbul'daki Kulaksız Mahallesi'nde Romanlar ile birlikte büyüdüğünü, farklılıkları her zaman zenginlik olarak gördüklerini, Yunus Emre'nin dediği gibi "yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini" anlatan Yıldırım, "Bizim siyaset anlayışımızda ülkemizin bütün renklerine karşı sevgi var. Kardeşlik var. Her can, yaratanın bir mucizesidir. Kim cana kıyar, kim gönül kırar, iki cihanda da yeri yoktur. Sizler bu büyük ülkenin, Türkiye'nin zenginliğisiniz, vicdanısınız, kalbisiniz, neşesisiniz, gülen yüzüsünüz. Sizin hepimize sevdirdiğiniz bir şarkınız var. İlle de Roman olun, ister çamurdan olsun, o da Allah'ın kuludur, her kim olursa olsun. İlle de roman olsun." dedi.

16 Nisan'ın önemli bir tarih olduğunu belirterek salondakilere "Evet mi?" diye soran Yıldırım, aldığı "Evet" cevabı sonrasında "İşte bu kadar, Romanlar işi bitirmiş. Helal olsun. Gacılara, gocalara helal olsun. O şarkıya bir ilave yapalım, ille de Roman olsun ille de 'evet' olsun. Sandık 'evet'le dolsun. Roman kardeşlerim, günlük güneşlik bir geleceğe 'evet' diyor muyuz, birliğimiz kardeşliğimiz için 'evet' diyor muyuz ? Sandıkları 'evet'le dolduruyor muyuz? Sağolun varolun. Gönüllerimiz daima şen olsun." diye konuştu.

'Türkiye'nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi tutulduğu zamanlar oldu'

AK Parti'nin her tür ayrımcılığın karşısında olduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi tutulduğu, ötekileştirildiği, dışlandığı zamanlar oldu. Bu ülkenin insani zenginliklerinin farkında olmayanlar çok yanlış yaptı. AK Parti her türlü ayrımcılığa, her türlü ırkçılığa karşı dimdik durdu ve bugünlere geldi. Romanlar 80 milyon vatandaşın her biri gibi bu ülkenin, Türkiye'nin birinci sınıf vatandaşıdır. Elbette farklılığımız olacak. Her birimizin göz rengi farklı, saç rengi farklı, ten rengi farklı olabilir ama unutmayalım, gözlerimizden düşen yaşların rengi hep aynıdır. Üzüntüde beraberiz sevinçte de beraberiz, gelecekte de beraberiz, zor günlerde de güzel günlerde de beraberiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber