Adana'da eski kamu çalışanlarının da bulunduğu 30 kişiye dava açıldı

Aralarında eski kamu çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 30 sanık hakkında 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2017 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da eski kamu çalışanlarının da bulunduğu 30 kişiye dava açıldı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski kamu çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 30 kişi hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin çeşitli kamu kurumlarındaki yapılanmasına yönelik soruşturması tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanan İhsan K, Mesut M, Mustafa A, Nurcan B, Öncü Barış E, Yılmaz S. ve Yusuf Ş. İle tutuksuz 23 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 65 sayfalık iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğünün FETÖ/PDY'nin yapısı ve hiyerarşik işleyişi hakkında hazırladığı bilgilendirme raporuna, gizli tanık ifadeleri ve sanık savunmalarına yer verildi.

Haklarında 15'er yıl hapis cezası talep edilen sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde, Adana il genelinde çeşitli kurumlarda çalışan sanıkların kamu kurumlarında yapılanmaya gittikleri belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Toplanan delillerin değerlendirilmesinde, şüphelilerin örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, yapılanmanın devamını sağlamak ve örgüte yeni eleman temin etmek, sempatizanlar kazandırmak ve örgüt üyeleri arasındaki bağı güçlü tutmak amacıyla değişik yerlerde ve periyodik zamanlarda sohbet adı altında toplantı düzenledikleri, bu toplantılarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların okunduğu, konuşmalarının dinletildiği böylelikle örgüte eleman kazandırılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. İnsanların dini duygularını harekete geçirerek kendilerinden burs, kurban parası, ihtiyaç sahiplerine verilmek veya okul, yurt yapımında kullanılmak üzere yardım talebinde bulunularak örgüte finans desteği sağlandığı, örgütün insan kaynağı elde etmek için kullandığı okul ve dershanelerde çocuklarına eğitim aldırdıkları, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşının talimatları doğrultusunda örgüt üyeleri tarafından kurulan, yasal görünüm altında bankacılık faaliyeti gösteren, örgüte finans sağlamak ve insanların dini duygularını istismar ederek elde ettiği paraların terör örgütüne aktarılmasında kullanıldığı tespit edilen Bank Asya'da hesaplarının ve hesap hareketlerinin bulunduğu belirlendi."

Şüphelilerin örgütün yapılanmasını sağladığı sendikaya üye olduğu belirtilen iddianamede, "ByLock" kullanıcısı oldukları ve terör örgütünün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıkları, birbirleri ile irtibatlı şekilde örgüt adına eylem ve faaliyette bulundukları aktarıldı.

İddianamede şüphelilerin irtibatlı olarak faaliyet gösterdiğine ilişkin HTS raporlarının dosyada yer aldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber