Erdoğan: İki goril, Bakanımızı alıp karakola götürmüş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buna rağmen, o kendileriyle mutabakatı sağladığımız andan itibaren ki saat zaten artık sabah 04.00-04.30'a geliyor. Bir de bir terbiyesizlik daha yapıyorlar. Diyorlar ki 'Kendi arabanla gidemezsin. Biz araba vereceğiz. O arabayla gidebilirsin.' diyorlar. Ablasıyla beraber ikisini alıyor iki goril, o iki goril götürüyor. 'Alman sınırına kadar götüreceğiz.' diyor. Alman sınırına dedikleri yerde hedefi saptırıyorlar, farklı bir yere götürüp... Bir karakola götürüyorlar. Orada nasıl olduysa iyi niyetleri depreşiyor. 'Sizi karakola çıkarıp size çay, kahve ikram edebiliriz.' diyorlar. Fatma Betül kardeşim, ablasıyla beraber onlar yine bu milletin Türk milletinin o asil duruşunu ortaya koyuyor."

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2017 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: İki goril, Bakanımızı alıp karakola götürmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Haber-ATV ortak canlı yayınında "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında konuştu.

Hollanda'nın skandal tavrına karşı meydanlara dökülen vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, "Bu bir defa bir duruştur. Hele hele gurbette böyle bir tavrı göstermek, o gece bana aynen 15 Temmuz'u hatırlattı." diye konuştu

Erdoğan, Hollanda'da o gece yaşananları anbean takip ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

BAKAN KAYA 'BEN BURADA, ARABANIN İÇİNDE ÖLECEĞİM' DEDİ

"Ben o gece, 04:30'a kadar olayları takip ettim. Sürekli telefonun başındayım. Bir taraftan Fatma kardeşimi arıyorum. Çünkü benim evladım mesabesinde. Evladım gibi büyüttüklerimden bir tanesidir. Çok zeki ve çalışkandır. O aile hep öyledir. Sürekli arıyorum. 'Ben arabanın içinde öleceğim.' diyene kadar ileri gitti. 'Sen dedim sakin ve rahat ol, takip ediyoruz.' Çıktı iki kere üç kere onlarla görüşmeler yaptı. Adamlar, bakıyorsun hiç... Onların bir de kötü huyu var. Cevap vermezler. Böyle sanki duvara konuşuyorsun. Öyledir metotları. Birkaç kez ben de Batı'da bu tür şeyleri geçmişte yaşadım. Hep böyledir. Oradaki benim vatandaşım bakanlarıyla yan yana veya yüz yüze olamamanın da sıkıntısını çekti. Çünkü, bakan oradaki konsolosluğun ayrı bir sokağında, onlar ayrı bir sokakta. Fakat sesleri tabii Bakan Fatma Hanım duyuyor. Onların o sesleriyle nasıl yankılandığını o duyuyor.

İKİ GORİL, BAKANIMIZI ALIP KARAKOLA GÖTÜRDÜ

Buna rağmen, o kendileriyle mutabakatı sağladığımız andan itibaren ki saat zaten artık sabah 04.00-04.30'a geliyor. Bir de bir terbiyesizlik daha yapıyorlar. Diyorlar ki 'Kendi arabanla gidemezsin. Biz araba vereceğiz. O arabayla gidebilirsin.' diyorlar. Ablasıyla beraber ikisini alıyor iki goril, o iki goril götürüyor. 'Alman sınırına kadar götüreceğiz.' diyor. Alman sınırına dedikleri yerde hedefi saptırıyorlar, farklı bir yere götürüp... Bir karakola götürüyorlar. Orada nasıl olduysa iyi niyetleri depreşiyor. 'Sizi karakola çıkarıp size çay, kahve ikram edebiliriz.' diyorlar. Fatma Betül kardeşim, ablasıyla beraber onlar yine bu milletin Türk milletinin o asil duruşunu ortaya koyuyor."

Erdoğan, konuşmasının devamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'ye dönüşünü anlatırken, bu tür duruşlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Avrupa'daki Türklerin duruşlarını ve tepkilerini öven Erdoğan, Avrupa'nın sözleşmeleri ve beyannameleri sadece konuştuğunu, uygulamadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber