İnternet kafelerin 'izin kağıdı' formülü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın denetleme yönergesi kapsamında, küçük çocukların yanlarında veli veya vasileri olmaksızın internet kafelere girmelerinin yasaklanmasının ardından bazı işletmeler 'izin kâğıdı' uygulaması başlattı.

Kafe sahipleri hazırladıkları izin kağıtlarını çocuklara vererek bunları ailelerine doldurtarak imzalamalarını ve bu kâğıtla birlikte kafeye gelmelerini istiyor. İçişleri Bakanlığı'nın internet kafelere yönelik geçen yılın nisan ayında çıkardığı denetleme yönergesi kapsamında, eğitim amaçlı da olsa 12 yaşından küçük çocukların yanlarında veli veya vasileri olmaksızın, 18 yaşından küçük çocukların ise oyun salonlarına girişi yasaklanmıştı.

Bazı kafelerin bu yasağı hazırladıkları izin kâğıtları ile delmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu kapsamda kafe işletmecilerinin çocuklara ailelerine doldurtmak üzere hazırlanmış izin kâğıdı verdikleri şikayetleri yapılıyor.

Şikayetler özellikle İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi büyük şehirlerde yoğunlaşıyor. İşletmelerin yasal sorumluluktan kurtulmak için yaptıkları izin belgesi uygulamasının geçerliliğinin olmadığı bildiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber