Tüketicilere kredi kartı uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Ramazan Yıldız, bankaların kredi kartlı müşterilerinin bilgisi olmadan, sigorta işlemi yaptırma uygulaması başlatarak yeni mağduriyetler yaratacaklarını iddia etti.

Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, bankacılık sektörünün güvenirlik durumunun 2001 ekonomik krizinde ortaya çıktığını belirterek, bunun Türk halkına 50 milyar dolardan fazla bedele mal olduğunu ifade etti.

Bankaların 2003 öncesinde en büyük müşterisinin devlet olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti.

''Devlet, müşteri olmaktan çıkınca yeni hedef olarak tüketiciler seçildi. Önce sokakta kredi kartı dağıttılar. Sonra tüketicileri faiz batağına saplayıp intiharlara neden oldular. Yasa ile biraz kontrol altına alınan bankalar, ardından kredi kartı ücreti ve hesap işletim ücreti adı altında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soygun başlattı.''

Bankaların tüketicilerin hiç bir izni olmadan, tüketici adına mükerrer olarak, kasko, hayat sigortası gibi işlemler yaptığını belirten Yıldız, ''Bu durum hesaplarımızın ne kadar risk altında olduğunu gösterirken, bankaların yetki iptaline kadar gidebilecek bir suçtur. Bankalar, müşterilerinin bilgisi olmadan sigorta işlemine yönelerek yeni mağduriyetler yaratacaklar. Tüketicileri duyarlı olmaya çağırıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber