Bakan Koç açıklama getirdi: ?Uyurken alkış mı olur len'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAZI açılışlar yapmak ve toplantılara katılmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuşadası'ndaki Kongre Merkezi inşaatını inceledi. Ardından Söke İlçesi'ne bağlı Yenidoğan Beldesi'ne geçerek Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının temel atma törenine katıldı. Koç, buradaki konuşmasında, son zamanlarda toplantılarda yine uyuduğu yolunda çıkan haberlerle ilgili olarak basına sitem etti.

İlk olarak Kuşadası'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atille Koç, Kongre Merkezi inşaatını inceledi. İnşaatın çeşitli sorunlar yüzünden belirlenen takvim çerçevesinde ilerlemediğini gören Bakan Koç ?Çok yavaş ilerliyor. Keşke seçimler öncesinde açılışını yapabilseydik. Yine de ne yapılması gerekiyorsa yapılsın'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bakan Koç daha sonra, TOKİ konutlarının temel atma törenine katılmak üzere Yenidoğan Beldesi'ne gitti. AKP Aydın milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Semiha Öyüş, Aydın Valisi Mustafa Malay, Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Bakan Koç yine esprili bir dille medyaya çattı. Bakan Koç, ?Yine geçen gün ?Bakan Koç, Başbakan'ı dinlerken uyudu' yazmışlar. Altına da ?Alkışlarken uyudu' yazmışlar. Uyurken alkış mı olur len? Ertesi günü yine bir baktım, ?Bakan uyumamak için tespih çekti' diye yazmışlar. Ulan tespih çekilirken insan uyur mu be? Ne yazacağınızı artık bilmiyorsunuz'' dedi.

?SEÇİME KADAR BİTİRİN'

Bakan Koç konuşmasında 6 milyon YTL'ye malolacak 114 konutlu Yenidoğan TOKİ konutlarının eylül ayında bitirilmesini istedi. Bakan Koç, ?Seçim yılına girdik. Bu nedenle müteahhitten bu konutları eylül ayına kadar bitirmesini istiyorum. Yenidoğanlı hemşehrilerim kira öder gibi konut sahibi olacaklar. 2 bin YTL peşinat, aylık da 300'er YTL taksitlerle konut sabihi olunacak. Ödemeler 2008'in başında başlayacak'' dedi. Bakan Atilla Koç, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte butona basarak ilk harcı temele bıraktı.

Bakan Koç, temel atma töreninin ardından, merkez ilçe danışma kurulu toplantısına katılmak üzere Aydın'a geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber