Mısır'la ilk resmi temas

15'inci Türkiye-Mısır İş Konseyi Ortak Toplantısı Kahire'de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan DEİK/Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak başkanlığındaki heyet, uzun bir aranın ardından Mısır'a giden ilk resmi heyet oldu. Görüşmelerde karşılıklı ticaretin geliştirilmesi konuşuldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Mart 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mısır'la ilk resmi temas

Uzun zamandır soğuk olan Türkiye ile Mısır ilişkileri iş dünyasının girişimleriyle ısınmaya başladı. 15'nci Türkiye-Mısır İş Konseyi

Ortak Toplantısı Kahire'de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan DEİK/Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak başkanlığındaki heyet, uzun bir aranın ardından Mısır'a giden ilk resmi heyet oldu.

DEİK heyeti, Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Sayın Ali Rıza Güney'in ev sahipliğinde düzenlenen çalışma kahvaltısında Mısır'da yatırımı olan Türk firma temsilcileriyle bir araya geldi. Sonrasında düzenlenen 15'nci Türkiye-Mısır İş Konseyi Ortak Toplantısı ise, DEİK'in karşı kanat kuruluşu Mısırlı İşadamları Derneği'nde (EBA) gerçekleştirildi. Burada konuşan DEİK/Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak, DEİK'in Afrika'da 39 İş Konseyi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

200 TÜRK FİRMASI VAR

Mısır ile ticari ve ekonomik işbirliğinin önemini vurgulayan Toprak, "Türk doğrudan yatırımlarının 2 milyar ABD Dolarından fazla olduğu Mısır'da, 40'ı büyük ölçekli olmak üzere yaklaşık 200 Türk firmasının faaliyet gösteriyor" dedi. Türk fabrikalarında 75 bini aşkın Mısırlı çalışanın istihdam edildiğini belirten Toprak, tekstilin yanı sıra otomotiv, bankacılık, cam sanayi, soda külü, inşaat, enerji, işlenmiş yiyecek ve ev aletleri gibi diğer sektörlerde de Türk yatırımların bulunduğunu söyledi.

ORTAK PROJE ÇAĞRISI

Toplantı da konuşan EBA Başkanı ve Konsey Eş Başkanı Adel Abdou El-lamei ise Türkiye-Mısır İş Konseyi'nin uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını ve Konsey olarak ortak faaliyetler geliştirmek istediklerini dile getirdi. El-lamei, Mısır'ın yeni 'Kalkınma Planı' dahilinde East Port Said Limanı ve Süveyş Kanalı Lojistik Bölgesi projesi ile yeni sanayi projelerinde Türk yatırımcıların desteğini beklediklerini söyledi. El-lamei ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin pekiştirilmesi ve arzu edilen canlılığa tekrar kavuşması için ortak yatırım projelerinin önemine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber