Adana'da 'akıllı tahta' ile eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 11:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Elektronik Beyaz Tahta (Akıllı Tahta) uygulaması için Adana'da 68 okulda görevli 136 öğretmene eğitim verilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, merkez Seyhan ilçesine bağlı Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim okulunda verilecek eğitim öncesi yaptığı konuşmada, günümüzde bilgiye hızlı ulaşmanın teknolojiyi iyi kullanmak ile mümkün olacağını söyledi.

Gülsar, Adana'da 490 okulda Bilgi Teknoloji Sınıfı oluşturduklarını, bu okulların 81'inde akıllı tahta uygulamasına geçtiklerini ifade ederek, uygulamanın geçtiği okullardan ilk etapta 68'ine bugün itibariyle eğitim vermeye başladıklarını kaydetti.

Akıllı tahta uygulaması ile çocukların daha fazla düşünmeyi, kavramayı ve uygulamayı öğreneceklerini vurgulayan Gülsar, öğretmenlere buradan öğrendikleri bilgileri okullarında en iyi şekilde uygulamaları gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Özdağ ise teknolojinin her geçen gün hızla geliştiğini belirterek, öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiye ayak uydurmaları gerektiğini ifade etti.

Özdağ, Adana'da 68 okulda 138 öğretmene 3 günlük eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

AKILLI TAHTANIN ÖZELLİKLERİ

Akıllı tahta olarak adlandırılan, elektronik beyaz tahtaların eğitimde modernleşme adına birçok özelliği bulunuyor.

Akıllı tahtalar bilgisayara bağlanarak öğrencilere görsel ve dokunsal olarak hitap ediyor. Akıllı tahtaların en önemli özelliği, öğrencinin elini maus gibi kullanabilmesi. Bu tahtalar sayesinde öğrencilerin dersleri görsel, işitsel ve dokunsal olarak daha iyi öğrenmelerine kapı aralanıyor.

Akıllı tahtalar sayesinde dersler daha neşeli geçerken, öğrencilerin derse adaptasyonu daha rahat sağlanmış oluyor. Dersleri hafızaya alabilme özelliği bulunmasından dolayı öğrenmede zaman açısından büyük tasarruf getiriyor. Tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde, matematik, müzik, coğrafya, resim ve Türkçe gibi dersler de uygulamalı olarak işlenebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber