Mühendislik master ve doktora tezlerine, Eczacıbaşı desteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Eczacıbaşı Topluluğu, üniversite-endüstri işbirliğini kuvvetlendirmeye ve geliştirmeye yönelik işbirliği protokolüne imza attı. Anlaşmaya göre, işbirliği kapsamındaki öğrencilerin master, doktora tez konuları, iki kurum tarafından ortaklaşa belirlenecek. Böylelikle Eczacıbaşı Topluluğu'nun çeşitli konulardaki araştırma çalışmaları akademik ortamda desteklenirken, tez çalışmasını yapacak öğrencilere de maddi destek sağlanacak. Öğrenciler, tez çalışmaları boyunca Eczacıbaşı Topluluğu'nun kaynaklarını da kullanabilecekler.

Protokolün imza töreninde konuşan Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan, üniversitelerde yapılan çalışmaların aynı zamanda sanayimize katma değer yaratmasını sağlamaya yönelik önemli bir adım atıldığına dikkat çekerek, ?üniversite-sanayi işbirliğinin, öğrencileri de kapsayan bir şekilde geliştirilmesine ve kurumsallaştırılmasına yönelik bu protokolün, tüm taraflar için verimli sonuçlar üreten, değer yaratan bir uygulama olacağına inanıyorum' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadri Özçaldıran da, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, Eczacıbaşı ile ortaklaşa saptanacak ve hem endüstriyel hem de akademik açıdan önemli projeleri oluşturmaya yönelik çalışmalarının, Eczacıbaşı Topluluğu tarafından maddi olarak desteklenmesini benimseyen protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Törende konuşan Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Koordinatörü Ülkü Feyyaz Taktak ise, üniversiteler ile halen sürdürmekte oldukları işbirliğinin bu çalışma ile daha da genişlediğini ifade ederek, ?Bu tür işbirlikleri ile üniversitelerimizde ve Topluluğumuzda yaratılan değerlerin biraraya getirilmesini sağlayarak, akademik çalışmaların işletme uygulamaları ile bütünleştirilmesinde sinerji yaratmayı hedefliyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber