Yazıcı: FETÖ'nün arka planlarını bilemedik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu eylemlerin içerisinde olanlara karşı toleransımız sıfır. Sıfır toleransla bakıyoruz ama asla haksızlığın üzerine oturmayız." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2017 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yazıcı: FETÖ'nün arka planlarını bilemedik

Yazıcı, Termal ilçesinde bulunan Karaderili Şirketler Grubu'na ait Yalova Thermal Palace çalışanlarıyla bir araya geldi.

Burada referandumla ilgili değerlendirmede bulunan Yazıcı, çalışanlardan gelen soruları da yanıtladı.

Yazıcı, kapatılan askeri okul öğrencisi olduğunu ileri süren bir kişinin sorusu üzerine, 15 Temmuz'da bir travma yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu kadar ağır bir travma örneği yok, hiçbir yerde yok. Ne bizim tarihimizde ne de insanlık tarihinde. Bir milletin topuyla, tüfeğiyle, uçağıyla bu ülkenin güvenliğini sağlamak üzere teslim edilmiş, yetiştirilmiş, donatılmış insanlarımız tarafından bizzat millete karşı kullanmak suretiyle gerçekleştirilen bu eylemin örneği var mı? Nereler bombalandı, nereler hedef alındı? Türkiye'nin beyni mesafesindeki kurumlar. Meclis hiçbir tarihte bombalanmamış. Bunlar bombaladı bu meclisi. Cumhurbaşkanlığı Külliye'si, emniyet güçlerimiz, özel harekat hedefler arasındaydı."

- "Yargı yolunu açtık"

Yaşanan korkunç olayı soruşturmak ve faillerini çıkarmanın devletin ve hükümetin görevi olduğunu belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sizin hakkınızdaki işlem size göre haksız bir işlem ise ben yargılamıyorum, mahkeme değil burası. Anayasaya göre, Kanun Hükmündeki Kararnamelere (KHK) karşı yargı yolu kapalı. Bir mekanizma getirildi. 50 kişilik bir komisyon oluşturuldu kararnameyle. Sizin gibi haksızlığa uğradığını iddia edenler o komisyona başvursun, komisyon bir karar versin düzeltilecek nitelikteyse düzeltir, düzeltilecek nitelikte değilse reddeder. Redden sonra yargı yolu açılır. Bak, yargı yolu kapalıydı, yargı yolunu açtık. Komisyon yeni kuruldu, 1 ay oldu. Bugün yarın göreve başlayacak. Siz orada hakkınızı arayın. 15-16 bin kişiden bahsediyorsunuz onların sözcülüğünü mü yapıyorsunuz? Nereden bileceksiniz onların eylemlerinin gerçek olup olmadığını? Muhakeme yapmıyorum sen soru sordum ben cevap veriyorum sana. Ben muhakeme yapmıyorum böyle bir yetkim yok. Bir soru sordun ben de sana cevap verdim."

- "Devlet, hükümet kimseye haksızlık yapmaz"

Yazıcı, adaleti sağlamanın görevleri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Devlet, hükümet kimseye haksızlık yapmaz. Amacımız birilerine haksızlık yapmak, birilerini tasfiye etmek değil. Suçsuz da buluruz gerekirse vatandaşı ama adalet ne? Haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmektir. Ben sana 'Ne haklısın ne haksızsın' diyorum. Hakkında işlem yapılmışsa iş olsun diye yapılmış değil. Mutlaka veriler ulaşmış. Siz o verileri yeterli değil, doğru değil, iddiasındaysanız hakkınızı arayacaksınız. Sizin hakkınızı iadesine katkı sağlayacak mekanizmayı da KHK yapıyor. Bir kişinin haksızlığa uğraması hepimizi üzer. Ben hukukçuyum, kalkıp da 'Bir kişinin haksızlığı önemli değil' diyemem. Haksızlık bedeli o kadar ağır olan bir şey ki bir yönetimi bile sarsar. İnşallah, o işlemlerde isabet ya da haksızsa inşallah hakkı mutlaka iade edilir."

- "Arka planlarını bilemedik"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) çok sinsi bir yapılanma olduğuna dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu ülke hepimizin. Bedel ödüyoruz. Bakın bizim en kıymetli sözcüklerimizi kullandılar. 'Himmet, hizmet, abla, ağabey, eğitim, gönüller köprüsü.' Bunlar polislik vaka. Böyleydi, arka planlarını bilemedik. Bu eylemlerin içerisinde olanlara karşı toleransımız sıfır. Sıfır toleransla bakıyoruz ama asla haksızlığın üzerine oturmayız. Adaleti tecelli ettirmek de en baştaki hedeflerimiz arasında. Çünkü adalet mülkün temelidir. Onun istisnası olmaz."

Yazıcı, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileriyle bir araya geldi.

İsmail Ersan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber