Yolsuzluk bilirkişisi sahte diplomalı çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Su Kanalizasyon İdaresi'ndeki yolsuzluk operasyonunu araştırmak için bilirkişi atandı. Ancak kendini bilgisayar mühendisi olarak tanıtan Suat Arı'nın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ'de 3 ay önce ortaya atılan yolsuzluk iddiaları üzerine MESKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı soruşturma başlattı. Zimmete para geçirdikleri iddiasıyla bazı şube müdürleri ve belediye görevlileri açığa alındı. Soruşturma kapsamından Teftiş Kurulu Başkanı Tekin Karabıyık tarafından bilirkişi heyetine atanan Suat Arı'nın diploması sahte çıktı. Diplomanın ait olduğu iddia edilen Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, diplomanın gerçek olmadığını ve bu isimde bir öğrencilerinin bulunmadığını bildirdi.

BEN ATAMADIM

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, ?Suat Arı'ye ben atamadım. Bilgisayar mühendisi olup olmadığını bilmiyorum. Ama kentte birçok işyerine bilgisayar programı yapıyor. Bu kişi işlerini mazeret gösterip birkaç gün sonra görevinden ayrıldı? dedi. Arı'yı atadığı belirtilen Tekin Karabıyık ise açıklama yapamayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber