Hortumu ortaya çıkaran Bayındırlık müfettişlerine ceza yağdı

Haber Giriş : 13 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında 9 trilyon liralık fazladan ödeme yapıldığını tespit eden Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli üç müfettişe, komik gerekçelerle ceza verildiği ortaya çıktı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, müfettişlere verilen cezalarla çalkalanıyor. Bakanlığın Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişler İstanbul Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatını denetlemekle görevlendirildi. Müfettişler inşaatla ilgili olarak raporlarını 5 Ocak 2004 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Yakup Çetin'e sundu. Raporda, Yenice İnşaat Firması tarafından yapımı sürdürülen Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi yapımında, müteahhit firmaya yaklaşık 9 trilyon liralık fazladan ödeme yapıldığı belirtildi. Müfettişlerin raporunda, fazladan ödemelerin sahte hakediş belgeleri ile gerçekleştirildiği belirtilerek, sözkonusu fazladan ödemelerden dolayı bir çok bürokrat ve müteahhit firma hakkında suç duyurusunda bulunulması istendi. Raporda ayrıca, bakanlık müsteşar yardımcısı Mahmut Küçük hakkında da konuyla ilgili olarak inceleme yapılması talep edildi.

Rapor işleme konulmadı

Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, sözkonusu raporu işleme koymadı. Aynı konuyu araştırmaları için başka müfettiş görevlendirdi. Ve devlet hastanesindeki usulsüzlükler tekrar incelenmeye başlandı. Sözkonusu müfettişler de inşaattın yapımında müteahhit firmaya yaklaşık 8 trilyon liralık ödeme yapıldığını tespit etti. İkinci olarak hazırlanan raporda da, fazladan ödemenin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulması istendi. İkinci rapor ise işleme konuldu.

Birinci raporu hazırlayan müfettişlerden Adnan Yıldırım'a ve Ayhan Uz'a Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından "kınama cezası" verildi. Müfettiş Ayhan Yıldırım'a "iki günlük izin istediği" için Ayhan Uz'a da, Devlet Denetleme Kurulu'nun denizcilik alanında yaptığı incelemeye Teftiş Kurulu Başkanı'ndan izinsiz katıldığı için kınama cezası verildi. Yine aynı raporda imzası bulunanlardan Faruk Tuncer Dilek'in ise başmüfettişlik kararnamesine izin verilmedi. Böylece, üç müfettiş de raporun ardından, ceza almış oldu.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber