Eğitim için hazırlanan sinevizyona tepki!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce ilköğretim okulu öğrencileri ve velilerine yönelik hazırlanan sinevizyon gösterisinde bir kız çocuğunun türbanlı fotoğrafının yer aldığı iddia edildi. Gösteride yer alan ana rahmindeki bir bebeğin temsili olarak Allah ile yaptığı diyalog da bir velinin şikayeti üzerine sunumdan çıkartıldı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin ilköğretim okulu öğrencileri ve velilerine hazırladığı "Ana Baba Tutumları" ve "Ders Çalışmada ve Başarılı Olmada Aileye Öneriler" başlıklı iki gösteride türbanlı bir kız çocuğunun fotoğrafının kullanıldığı iddia edildi. "Ana Baba Tutumları" adlı sunumda yer alan ve ana rahmindeki bir bebeğin temsili olarak Allah ile yaptığı diyalog da tepkilere neden oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sunumda kesinlikle türbanlı bir kız çocuğunun fotoğrafının yer almadığını ve fotoğrafın "karanlıklar içerisindeki bir kız çocuğunu" temsil ettiğini söyledi.

Sinevizyon gösterisinin bir ilköğretim okulunda öğrenci velilerine gösterilmesinin ardından gelen şikayet üzerine slaytları izlediğini ve bu bölümleri tasvip etmediğini dile getiren Gülay, diyalogların yer aldığı bölümlerin çıkarıldığını kaydetti.

Gülay, gösterilerin yeniden düzenlenmiş bölümünün birçok ilköğretim okulunda sunulduğunu ve sunulmaya devam edeceğini kaydetti.

"KABUL EDİLEMEZ

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek de AA muhabirine, yaygın ve örgün eğitim kurumlarının dinsel içerikli sunumlarının kabul edilemeyeceğini söyledi. Zeybek, "Milli eğitimin ilgili kurumları daha dikkatli olmalı. Anne karnındaki bebeğe 'Allahım sana tekrar nasıl döneceğim?' gibi şeyler söyletilerek iyi niyetli duyguların kullanılmasını tasvip etmek mümkün değil" dedi.

Gösteriyi hazırlayan eğitimcilerle görüştüğünü vurgulayan Zeybek, "Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma olduğunu, böyle bir anlayışı benimsemediklerini, sunumu iyi niyet içerisinde hazırladıklarını söylediler. Bu konuda kendilerine gereken uyarıları yaptık. Beyanlarını olumlu buluyorum. Bundan sonra gereken özeni göstereceklerini ifade ettiler" dedi.

Zeybek, yanlışlığın düzeltilmesinden memnun olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber