'Hepimiz Ermeniyiz' sloganıyla eylem yapan üniversitelilere soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'de, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini protesto için yürüyüş yapan 35 üniversite öğrencisi hakkında, Emniyet Müdürlüğü'nce caddeyi trafiğe kapattıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etmek için Saraçlar Caddesi üzerinde ?Hepimiz Ermeniyiz' sloganları atarak yürüyen ve PTT binası önünde oturma eylemi yapan 35 üniversite öğrencisi hakkında Emniyet Müdürlüğü'nce, caddeyi trafiğe kapattıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü'ne çağırılan 35 öğrencinin ifadesi alındı.

Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş yaptıklarını belirten Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Maşak Öztekin, ?PTT binasının önünde toplandıktan sonra mum yakıp oturma eylemi yaptık. Daha sonra ise yaptığımız basın açıklamasının ardından dağıldık. Ancak aradan geçen bir aydan sonra polis kamerasından tespit edilen görüntülerle bizlere ulaşıldı ve caddeyi trafiğe kapattığımız gerekçesiyle bizlerin ifadeleri alındı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber