Meclis Komisyonu, şiddet önleme planı hazırladı: Töre cinayetine karşı imamlar devrede

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Eylem planında Şiddet İzleme Komitesi kurulması, hakim, savcı ve polise eğitim verilmesi, evlilikte iletişimin kitapla anlatılması gibi öneriler yer alıyor. Planda, imamlara kendi bölgelerinde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını Diyanet İşleri'ne bildirme yükümlülüğü de getiriliyor.

Töre ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu'na ilgili bakanlıklardan gelen görüşler doğrultusunda hazırlanan şiddet önleme planının en önemli unsurlarından biri şiddet izleme komiteleri kurulması.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda kurulacak komite, kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarını izleyecek, bunların nedenlerini araştıracak ve alınacak önlemleri içeren eylem planları oluşturacak.

Planda Adalet Bakanlığı'na da görevler düşüyor. Kadın, çocuk hakları ve şiddet konularında hakim ve savcılara eğitim verilecek.

İçişleri Bakanlığı ise il emniyet müdürlükleri, polis merkezleri ve karakollarda çalışan personeli eğitecek. Şiddete uygulayanlar ve mağdurlar için travma merkezleri kurulacak.

Sağlık Bakanlığı da kadına yönelik şiddet konusunda ?iletişim? ve ?evlilikte iletişim? başlığını taşıyan binlerce broşür basacak.

Plan, şiddeti önlemek için imamları da devreye sokuyor. İmamlar kendi bölgelerinde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını Diyanet İşleri'ne bildirecek.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ise ?ana-baba okulu geliştirme projesi? ni uygulamaya geçirecek. Projeyle özellikle şiddete uğrayan, suç işleyen ve boşanmış ailelere yönelik eğitim verilecek.

Bu arada Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından BM Nüfus Fonu ve Avrupa Komisyonu'nun katkılarıyla ?kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele ?projesi başlatılıyor.

2 yıl sürecek olan olan proje çerçevesinde bir ulusal eylem planı ve iletişim stratejisi hazırlanacak. Bu alanda çalışanların eğitimleri gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber