'Frankfurt Havalimanı'nın pabucunu dama atacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "3. Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak, merkez olacak. Frankfurt Havalimanı'nın pabucunu dama atacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2017 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Frankfurt Havalimanı'nın pabucunu dama atacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a 9 derenin ve nehrin suyunu akıttıklarını, dolayısıyla su sıkıntısı kalmadığını belirterek, "Suyu israf etmeyin ama temizlik için bolca kullanabilirsiniz. Şimdi sıra ağaçlandırmada. Bütün Türkiye'yi ağaçlandırıyoruz. Şu ana kadar bakanlığımız 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturdu." dedi.

Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulunda "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında öğrencilere fidan dağıtan ve onlarla okulun bahçesine fidan diken Eroğlu, öğrencilerin Türkiye'nin teminatı olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar pek çok okulu yeşillendirdiklerini ifade eden Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında İstanbul'da 1074 okulumuzu bu şekilde çiçek gibi yapmışız. İnşallah kalanları da kısa sürede tamamlayacağız. Biz bakanlık olarak genelde su ve yeşille ilgileniyoruz. Biliyorsunuz Türkiye'nin bütün su meselesini kökünden çözdük." diye konuştu.

Eroğlu, Bakırköy'de önceden suların akmadığını, bidonların doldurularak hafta boyunca onunla idare edildiğini anımsattı.

İstanbul'un su sorununu çözdüklerini belirten Eroğlu, "İstanbul'a şu anda 9 tane derenin, nehrin suyunu akıttık. Dolayısıyla artık su sıkıntısı yok. Suyu israf etmeyin ama temizlik için bolca kullanabilirsiniz. Şimdi sıra ağaçlandırmada. Bütün Türkiye'yi ağaçlandırıyoruz. Şu ana kadar bakanlığımız 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturdu." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu daha sonra İstanbul Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinin ardından Bakırköy Meydanı'nda halka seslenen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında önce İstanbul susuzluk sorunu çekiyordu. Hatta biz kendi evimizde bile haftada bir gelecek suyu beklerdik. Eşim, çocuklar nöbet tutar, tıs sesi geldiğinde ne kadar küvet bidon varsa onu doldururduk. İstanbul böyleydi, çöp dağlarından geçilmezdi. Hatta Ümraniye'de eski zihniyet var ya malum zihniyet, İstanbul'u çöplüğe çevirmişti. Hatta 1993 yılında Ümraniye'de bir çöp patlaması oldu, 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakın İstanbul'un havası şimdi ne kadar güzel, dünyanın en güzel havası şu anda İstanbul'da. Daha önce ben de bir çevre profesörü alarak 1994 öncesi, hava kirliliğini ölçerdim. Değerler normal standartların 10 katı, 20 katı üzerindeydi. Bu yüzden medya o zaman promosyon olarak gaz maskesi dağıtırdı. O günler geride kaldı. Şimdi İstanbul dünyanın incisi, gurur duyuyoruz."

Almanya'nın İstanbul'da yapılan havalimanından rahatsız olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "3. Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak, merkez olacak. İstanbul dünyanın merkezi. Frankfurt Havalimanı'nın pabucunu dama atacak. Mesele bu yani. Göktürk uydusu ile artık uzayda bizde varız. Altay tanklarını, Atak helikopterlerini biz yapıyoruz. Dünyada 5 ülke insansız hava araçlarını yapıyor, biz üstelik silahlısını yapıyoruz. Gidiyoruz hainleri noktasında vuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, İzmir Belediyesinin CHP'ye ait olduğunu, kendileri için bu durumun fark oluşturmadığını belirterek, İzmirlilere Manisa'dan, 115 kilometre mesafeden su götürdüklerini vurguladı.

Bu yıl özellikle şehitler için fidan dağıtıldığını vurgulayan Eroğlu, "Onların isimlerini sürekli hatırlatıyoruz. İsimleri ilelebet, mutlaka barajlara ormanlara kazınıyor. Bu haftada İstanbul'da 100 bin fidan dağıtımı yapıyoruz. Şu ana kadar 90 bin kadarı dağıtıldı. Bugün de 10 bin fidanı şehitlerimizin hatırasına burada dağıtacağız." şeklinde konuştu.

İstanbul'daki vatandaşlar ne demişse "evet" dediklerini söyleyen Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi de 16 Nisan'da milletimizin tarihinin en büyük halk oylaması yapılacak. Biz diyoruz ki 'Söz de karar da milletindir.' Bakın izah edeyim, Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi, 'Cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olursa ne olacak?' dedi. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu 18 maddeyi okumamışsın bir oku. Maddeleri okusan artık başbakanlık sistemi yok. Bir otomobilde 2 şoför yok. Birisi gaza basıyor, birisi frene basıyor geçmişte. Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım arasında su sızmıyor ama geçmişe baktığımız zaman, 'hayır' diyen kardeşlerim de dinlesin bakın, biz size de saygı gösteriyoruz. Çünkü biz zaten bu halk oylamasını herkes istediği şekilde yaşasın, istediği şekilde düşüncesini söylesin, serbest. Vesayet sistemini yıkmak için 'evet' diyoruz."

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 15 Temmuz'da Türkiye'nin başına çorap örmek isteyen, tarihin en kanlı, alçak terör örgütü FETÖ'nün halk oylaması için "hayır" dediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün elebaşısı, o mendebur adam 'hayır' diyor. Ayrıca PKK elebaşı Kandil'den telsizle mesajı atıyor 'hayır' diyor. Neden? Çünkü artık terör örgütlerinin tepesine biniyoruz. Alçak terör örgütü DEAŞ 'hayır' diyor. Peki Avrupa'ya ne oluyor? Sen bir anayasa değişikliği, kanun değişikliği yapınca biz karışıyor muyuz? Ne yaparsan yap, sen Türkiye'deki anayasa değişikliğine niye 'hayır' diyorsun. Hatta Alman gazeteleri manşetlerini Türkçe atıyor, Türkçe öğrendiler artık. Ama inşallah yakında bütün gazeteler Türkçe basılır."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Bakırköy Meydanı'ndaki vatandaşlara fidan dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber