Darbe saatini Öksüz öne çekti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin en önemli soruşturmalardan birini oluşturan Akıncı Üssü iddianamesi, vatan hainlerine dair ilginç ayrıntıları da gözler önüne serdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe saatini Öksüz öne çekti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ'nün 16 Temmuz saat 03.00 olarak belirlenen darbe saatinin Adil Öksüz'ün talimatıyla 15 Temmuz saat 20.00'ye çekildiğinin belirlendiği anlatıldı. MİT Başkanı Hakan Fidan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın görüşmesinin ardından vatan hainlerinin harekete geçtiği tespit edilen iddianamede, "FETÖ'cü personelle ilgili tutuklamaların hemen başlayacağı paniğine kapılan Genelkurmay Karargahı içindeki örgüt üyesi grup ile firari Adil Öksüz'ün bilgisi dahilinde 16 Temmuz 2016 saat 03.00 olarak belirlenen darbe teşebbüsü öne çekilerek saat 20.30 olarak belirlendi" denildi.

HEDEFLER UYDUDAN

15 Temmuz darbe girişimine kadar Akıncı 4. Hava Jet Üssü Harekat Komutanı olan eski Kurmay Albay Ahmet Özçetin'in otomobilinde ele geçilen zarftan FETÖ'cülerin hedefindeki isimlerin adreslerini gösteren değişik ölçeklerdeki uydu görüntüleri çıktı.

ERDOĞAN'I KULEYE SORMUŞ

Özçetin'in, 15 Temmuz günü saat 17.59'dan itibaren kuleyle yaptığı görüşmelerde de "VİP trafiği geçti mi, Cumhurbaşkanı uçağı falan geçti mi hiç?" yönünde sorular sorduğu tespit edildi. Özçetin'in ayrıca, "Yurtta Sulh Harekatı başladı","Yurtta Sulh Harekatı'nı icra ediyoruz"diye konuşmalar yaptığı da belirlendi.

KEMAL GÜMÜŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber