Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Neler Değişti?

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 9/9/2006 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Sözkonusu bu yönetmelikte 21/02/2007 tarihi ile bazı değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu değişikliklerin tabip, uzman tabip gibi unvanlarda bulunmayan personeli ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğindeki Değişiklik Ne Anlam İfade Ediyor? 6/2/2007

1- Yönetmelikte, yönetim grubunun sıralaması değişmiştir. "İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Başhemşire, Depo ve Tamirhane Müdürü, Şube Müdürü, Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Şef, Koruma ve Güvenlik Şefi," şeklinde olan sıralama "İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Depo ve Tamirhane Müdürü, Şube Müdürü, Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Başhemşire, Şef, Koruma ve Güvenlik Şefi," şeklinde değiştirilmiştir.

2- Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, unvanları unvan değişikliği kapsamına alınmıştır. Bu şu demektir. Sağlık Bakanlığında çalışırken Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, olmayı gerektirecek bir bölümden mezun olanlar, bu unvanlara atanabilmek için unvan değişikliği kapsamına alınmıştır. Ancak bu unvanlara yapılacak atamalar diğer unvan değişikliği kapsamındakilerden ayrılmıştır. Bu unvanlara yapılacak atamalarda sınav şartı bulunmamaktadır. Unvana atanmaya hak kazananlar kur'a ile atanacaktır.

3- Eğitim ve araştırma hastaneleri Baştabiplik kadrosuna atanabilmek için daha önce "Servis veya laboratuvar şefi veya şef yardımcısı ya da tıp alanında doçent veya profesör tabip olmak," şartı bulunuyor iken yeni düzenlemede bu şart "Servis veya laboratuvar şefi olmak," şeklinde kısıtlanmıştır.

4- Özel dal hastanelerinin Baştabiplik kadrosuna atanabilmek için; "İlgili dal uzmanı olmak," şartı getirilmiştir.

5- Ek-1 Değerlendirme Formunda daha önce TOEFL sınav sonuçları da değerlendirme kapsamındaydı. Yeni düzenlemede sadece KPDS sınav puanının esas alınacağı hükmü getirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber