FETÖ'nün sinsi planı: Belli dava dosyalarına uygun hakim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılan hakim ve savcılara yönelik soruşturma sonucunda hazırlanan ilk iddianamede, FETÖ üyelerinin belli dava dosyalarına uygun hakim ayarlamak için not gönderdikleri belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2017 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün sinsi planı: Belli dava dosyalarına uygun hakim

- Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) iltisaklı olduğu gerekçesiyle hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, FETÖ üyelerinin belli dava dosyalarına uygun hakim ayarlamak için not gönderdikleri belirtildi.

İddianamede, hakim ve savcı sıfatıyla gorev yapan orgut militanlarının "karar" kisvesi altına gizledikleri, "yargısal takdir yetkisi" olarak nitelendirdikleri is ve eylemleriyle, orgutun gayrimesru amaclarına hizmet ettikleri, soruşturmada usulsuzlukler yapılıp orgut mensubu olmayan yetkili kisi ya da mercilerden gizlenirken uygulanan stratejilerden birinin de, "uygun hakim veya savcı" bulunması faaliyeti oldugu anlatıldı.

- Uygun hakimi ayarlamak için yazı göndermişler

FETO/PDY mensubu kolluk gorevlilerinin, iletisimin denetlenmesi ve teknik takibe iliskin usulsuzlukleri saklamak ve istedikleri kararları almak, bir aksilikle karsılasmamak icin, orgutun amac ve cıkarlarına hizmet edecegini bildikleri ve aynı amac etrafında kenetlendikleri hakim ve Cumhuriyet savcılarını tercih ettikleri, bu suretle, hedeflerine ulasmak adına yasa dısı islemlerini gizlilikle surdurdukleri belirtilen iddianamede, Istihbarat Sube Mudurlugunun bilgisayarlarında yapılan aramada Istanbul Istihbarat Sube Mudurlugu Tekop Buro Amirligi tarafından Edirne, Tekirdag, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya Istihbarat Sube Mudurlukleri ile paylasılan belgeye ulaşıldığı kaydedildi.

İddianamede "MAHKEME KARARI ILE ILGILENEN ARKADASLARIN DIKKATINEEE!!! (MUTLAKA OKUSUNLAR, OKUTSUNLAR) Gelecek haftaki nobetci 11. ACM Hakimin muhtemel vermeyecegi kararlar; 1-Ergenekon, 2-Misyonerlik, 3-Teror Orgutleri de dahil olmak uzere tum orgutlerin ilk uzatmaları da dahil butun kararları ancak ilk kez giris yapılan teror orgutleri ve icerigi iyi doldurulmus organize kararları verebilir. Bu nedenle gelecek hafta almanız gereken kararlarınızı bu hafta icerisinde almanızı oneriyoruz. Bilgilerinize arz ederim. Istanbul Tekop Buro Amirligi" seklindeki bilgi notunun bu belgeye ait olduğu aktarıldı.

- CIA'nın Virginia merkezine yakın lokasyondan Izmir Emniyet Mudurlugu'ne elektronik posta

Eski Izmir Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınc'ın; meslegin seref ve onurunu bozan ve meslege olan genel saygı ve guveni gideren nitelikte hareket ederek, basta Turk Silahlı Kuvvetleri olmak uzere bir kısım kamu kurumları ile buralarda gorev yapan kamu gorevlilerini itibarsızlastırma gayesiyle hareket ettiği belirtilen iddianamede, bu sebeple "Izmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen, Izmir Cumhuriyet Bassavcılıgınca yurutulup yargılaması Izmir 5'inci Agır Ceza Mahkemesince dosya uzerinden karara baglanan evrakın sorusturma surecinde, usul ve yasaya aykırı islem tesis ettigi anlatıldı.

İddianamede, Kılınç'ın, Bilgin Ozkaynak ve diger sanıklarda ele gecirilen dijital materyallerde yer alan kisisel bilgi mahiyetindeki fisleme kayıtlarını, dogrulugunu tahkik etmeden pesinen dogru kabul edip iddianameye acıkca yazarak dosyadaki tarafların itibarsızlastırılmasına neden oldugu, hicbir orgutsel baglantı icermeyen ve iceriginde yargılama konusu ile ilgili bulunmayan telefon tapelerini iddianameye yazarak, ozel hayata dair belgeleri dosyaya ekleyerek alenilesmesine sebebiyet vermek suretiyle ozel hayatın gizliligini ihlal ettigi belirtildi.

İddianamede, "Neticeten, ABD istihbarat teskilatı CIA'nın Virginia merkezine yakın bir lokasyondan Izmir Emniyet Mudurlugu e-mail adresine gonderilen elektronik posta ile bazı TSK mensuplarının is adamları ile baglantılı olarak casusluk yaptıgı iddiası uzerine FETO mensubu emniyet ve yargı gorevlileri tarafından baslatılan soz konusu sorusturma ile stratejik olarak onemli komutanlıkların FETO uyesi kisilerce ele gecirilmesi amacıyla FETO mensubu olmayan askeri personelin tasfiyesinin hedeflendigi anlasılmıstır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber