Fakire 10 bin YTL kredi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dar gelirliye iş kurma kredisi yedi bin 500 YTL'den 10 bin YTL'ye çıkarıldı. Nakit kredi verilmediğini vurgulayan Bakan Atalay ?Şartları uyan herkese kredi veririz' dedi

DÜŞÜK gelirli ya da hiç geliri bulunmayan vatandaşları iş sahibi yapmak için verilen kredi artırıldı. Devlet Bakanı Beşir Atalay, söz konusu vatandaşların iş kurmalarını sağlamak üzere başlattıkları projenin kapsamına genişlettiklerini, yedi bin 500 YTL olan bireysel iş kurma kredisini 10 bin YTL'ye çıkardıklarını belirtti. star'a konuşan Beşir Atalay, ihtiyaç sahiplerine balık verme yerine balık tutmayı öğretmek istediklerini ifade etti. Kredinin nakit verilmediğini vurgulayan Bakan Atalay, ?Şahıs yapacağı işi belirliyor. Fon da atölyeyi kuruyor. İlk iki yıl ödeme yok. Daha sonra üç yıl içinde faizsiz olarak sadece ana parayı ödüyor' dedi. Şu ana kadar bu krediden 30 bin kişinin yararlandığını belirten Atalay, 931 merkezden kredi dağıtıldığını söyledi.

KOOPERATİF PROJESİ

ŞARTLARI uyan herkese bu krediyi verebileceklerini söyleyen Atalay, Tarım Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri kooperatifleşme yoluyla iş kurma projelerine ise bu yıl için toplam 150 milyon YTL ayırdıklarını açıkladı. Atalay ?Bu proje daha başarılı yürüyor. Özellikle kırsal kesimde vatandaşlarımız kooperatiflerini kuruyor, Fon da bina, ahır, süt toplama merkezi gibi işletmeyi oluşturuyor' dedi. Kooperatif başına bir milyon YTL'ye kadar kredi verdiklerini de ifade eden Atalay ?Ödeme şartları da aynı. İki yıl ödemesiz toplam beş yılda ana para ödeniyor. 2007'de dağıtmayı planladığımız krediyi 200 kooperatife vermeyi planlıyoruz. 81 ilin valisini de uyardık. İhtiyaç sahiplerinin yararlanmasını istiyoruz. Bu projeleri kampanya şeklinde tanıtmayı planlıyoruz' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber