Malatya trafiği trambüs ile nefes alıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 12 olan trambüs araç sayısını 17'e çıkardı. Taşınan yolcu kapasitesinin günlük 40 bine ulaşması hedefleniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2017 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya trafiği trambüs ile nefes alıyor

SEZAİ ERHAN/MALATYA-Malatya Büyükşehir Belediyesi kent içi trafik sorununa çözüm bulmak için 5 adet yerli alçak tabanlı trambüs aracı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambüsün gerek konforlu ve güvenli seyahat imkanı, gerekse de düşük işletme maliyetiyle belediyeler için ideal bir ulaşım sistemi olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de ilk defa hizmete sunduğu Trambüs uygulamasında araç sayısını artırıyor. 2015 yılında 12 trambüsle hizmete başlayan Büyükşehir Belediyesi, 5 adet daha trambüsü hizmete sundu. Trambüslerin tanıtımı nedeniyle bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambüsün gerek konforlu ve güvenli seyahat imkanı, gerekse de düşük işletme maliyetiyle belediyeler için ideal bir ulaşım sistemi olduğunu söyledi. Trambüste hedeflenen yolcu sayısının 20 bin olduğunu, ancak şuanda 34 bin yolcu kapasitesine ulaşıldığını kaydeden Başkan Çakır, "Yeni gelen araçlarımızla birlikte körüklü araçların bir kısmını geri çekeceğiz, sefer sayılarını ise artıracağız. Her 5 dakikada bir trambüs seferi olacak. Bu sayede günlük 40 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Akülü sisteme sahip olan yeni trambüslerle enerjiye ihtiyaç duymadan 10 km dolu, 20 km boş mesafe gidilebilecek" dedi.

BELEDİYE KAYNAKLARINI İSRAF ETMEDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, belediyelerin kaliteli ve ekonomik hizmetler üretmesi gerektiğini belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda büyük hizmetlere imza attığını söyledi. Tüfenkci,"Geldiğimiz nokta itibariyle şehrin Trambüslerden memnuniyetinin üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Trambüs, bu şehrin ekonomisine kazandırılmış, şehrin kaynaklarının israf edilmeden milletin hizmetine daha modern araçların sunulması bakımından bir başarıdır. Kıt kaynaklar kullanılarak başarılı bir çalışmaya imza atılmış oldu. Bu hizmetin farklı semtlerimize de gitmesi, büyükşehir hizmetlerinin Malatya'yı farklı noktalara taşımasında da önem arz ediyor" şeklinde konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, o günün şartlarında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın büyük bir risk alarak trambüsleri kent içi trafiğine koyduğunu, bugün ise vatandaşlar tarafından takdir edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber