'Geçen senenin en önemli olayları' araştırması. İşte sonuçlar....

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - GFK Türkiye Araştırma Şirketinin "2006 Yılı Değerlendirmesi" Araştırması, geçen yıl dünyada ve Türkiye'de yaşanan en önemli olayları ortaya koydu.

"Saddam Hüseyin'in idam edilmesi" dünyanın en önemli olayı olarak görülürken, Papa'nın Türkiye ziyareti geçen yıl Türkiye'nin en önemli olayı olarak görüldü.

GFK Türkiye Araştırma Şirketinin, Türkiye'nin kentlerini temsilen 16 ilde bin 305 kişi ile yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 62'si Saddam Hüseyin'in idam edilmesini geçen yıl dünyanın en önemli olayı olarak değerlendirdi.

Katılımcıların yüzde 15,1'i "karikatür krizi"ni en önemli olay olarak nitelendirirken, bunu yüzde 9,5 ile "Papa'nın İslam ve Hazreti Muhammed ile ilgili alıntı yaptığı sözler" ve yüzde 6,7 ile "İsrail-Lübnan Savaşı" takip etti.

Araştırmada, 2006 yılında Türkiye'nin en önemli olarak görülen olayları da değerlendirilirken, kentlerde yaşayanların yüzde 24'ü "Papa'nın Türkiye ziyareti" en önemli olay olarak gördü.

"Ecevit'in ölümü" yüzde 18,9 "Danıştay saldırısı" yüzde 17',4'lük bir katılımcı oranı ile bunu izlerken, "Fransa'da sözde Ermeni Soykırımını reddedenlere ceza verilmesini öngören yasa tasarısının Mecliste kabul edilmesi" en önemli olaylar sıralamasında yüzde 11,6 ile dördüncü sırada yer aldı.

Geçen yıl Türkiye'deki en önemli olayları sıralamasında "Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülünü alması" yüzde 8,9 ile beşinci sırada yer alırken, bunu yüzde 6,3 ile "AB ile müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınması" , yüzde 4,8 ile "Lübnan'a asker gönderilmesi", yüzde 3,5 ile de "fındık krizi" izledi.

Öte yandan araştırmaya göre, 2007 yılında Türkiye'nin gündemindeki en önemli olaylar; genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimi olarak gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber