Direnişi görünce askeri bırakıp kaçtı

Darbe girişimi sırasında FETÖ'cülerin Ankara'daki Türk Telekom binasını işgal etmesine ilişkin iddianame tamamlandı. 29 zanlı hakkındaki dosyada, cuntacı Yarbay Ömer Ergenekon'la ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı: 27 subay adayı ile binayı işgal eden Ergenekon polisin karşı koyması ve vatandaşların direnişe geçmesi üzerine askerleri bırakıp yangın merdiveninden kaçtı. Kamuflajlı hain ardından da demokrasi direnişi için sokağa çıkan bir tamirciyi silahla rehin alıp tişörtünü giydi

Haber Giriş : 12 Nisan 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Direnişi görünce askeri bırakıp kaçtı

EROL METİN

Kara Harp Okulu öğrencileri kullanılarak Ulus'taki Türk Telekom binasının işgal edilmesine ilişkin 29 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Genelkurmay Harekat Eğitim Şube Müdürü Kurmay Yarbay Ömer Ergenekon'un 27 subay adayını alarak Ulus'taki Türk Telekom binasının işgal etmeye gittiği ifade edildi.

Ergenekon ve şüpheli kursiyerler Telekom'u işgal ederek çalışanları rehin aldı. Sonraki saatlarde vatandaşlar ve polis binayı sarınca Ergenekon askerleri bırakarak binanın yangın merdiveninden kaçtı. Yolda kamuflaj ve teçhizatını çıkaran darbeci Yarbay direniş için sokağa çıkan oto tamircisi Semih Ecevit Özkan'ın aracını durdurdu. Araca binen Ergenekon, Özkan'ın tişörtünü çıkartıp giydi. Kara Harp Okulu'na kadar gelen Yarbay araçtayken 2 kez telefonla görüştü, karşı tarafa ne durumda olduklarını sordu. Telefondakine "Satıldık. Çocukları polis aldı. Ben tesisatımı atarak kaçtım" dedi. Yarbay halen firari.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber