Dayak atılan hastanenin başhekimliğine, başhekim yardımcısı getirildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir televizyon kanalında yayınlanan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki dayak görüntülerinden ardından görevden alınan başhekimin yerine Servislerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Demirbek getirildi.

Vekaleten bu göreve atanan Demirbek'in dışında, görevden alınan hastane müdürü ve hastanenin başhemşirenin bulunduğu birimlere henüz personel atanmadı.

Sağlık Bakanlığı'nda görevli 3 müfettişin hazırladığı ön inceleme raporundan sonra yapılan açıklamada görevi ihmal ettiğine yönelik başta başhekim olmak üzere hastane müdürü ve hastanenin başhemşiresi görevden alınmıştı.

Görevden alınan personelin yerine geçici olarak başhekimliğe daha önce hastalarla birebir yakından ilgilenen ve Servislerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Demirbek getirildi.

Hastane Müdürlüğü ve başhemşire görevli kadrosunun halen boş bırakıldığı hastanede, önümüzdeki günlerde bu birimlere de yeni personelin atanacağı bildirildi.

Bu arada inceleme, soruşturmanın halen devam ettiği hastanede, olayın savcılık tarafından tespit edilen farklı yönlerinin olması sebebiyle adli boyutunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca incelenmesinin dışında, Bakanlık müfettişleri tarafından da inceleme ve soruşturmanın ön inceleme raporuna göre; "Yapılan inceleme esnasında düzenlenen 22.02.2007 tarihli ön raporda, kusurlu bulunan hastane başhekimi, hastane müdürü ve başhemşirenin görevden alınmaları öngörülmüştür. İnceleme raporu Bakanlığımızca değerlendirilerek hastane başhekimi, hastane müdürü ve başhemşiresi görevlerinden alınmışlardır." denilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber