Bakan Çelik: Memur sendikaları emekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'deki memur sendikacılığı, henüz emekleme devresinde'' dedi.

Çelik, Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) Bursa İl Temsilciliğince düzenlenen ''2006 Yılı Enleri'' ödül töreninde yaptığı konuşmada, sivil toplumun, örgütlü toplum olduğunu söyledi.

Birçok anlamı olan sivil kelimesinin, birinci anlamının ''medeni'' anlamına geldiğini belirten Çelik, medeni toplumun, kendisinin yönetilmesine müsaade ettiğini, ama güdülmesine asla izin vermediğini vurguladı. Çelik, insanların bir arada hukuk hakimiyeti altında yaşamasının, medeni olmanın şartı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Bir arada olan insanlar, yakın amaçlar uğruna örgütlenirse sivil toplum ortaya çıkar. Ülkemizde maalesef sivil alan, çok güçlü bir alan değildir. Türkiye'deki memur sendikacılığı henüz emekleme devresindedir. Yani memur sendikacılığı ülkemizde henüz tam manasıyla oturmamıştır. Ama bunun oturması için hepimizin çok ciddi katkılarda bulunması lazım.''

Toplumda, ''Marifet, iltifata tabidir'' şeklinde yerleşen sözün gerçekliğine işaret eden Çelik, ortaya marifet ya da başarı koyan birileri varsa onları yüreklendirmenin ve ödüllendirmenin son derece anlamlı olduğunu dile getirdi. Çelik, konuşmasının ardından ''Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan Özel Ödülü''ne layık görülen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun ödülünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er'e verdi. Ödül törenine, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber