'Evet' çıkarsa bürokraside büyük bir değişim olur mu?

Cumhurbaşkanı danışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar "Şu anki sorun kamu personeli sisteminde, üst düzey kamu görevleri için alternatifler arasından seçme imkanı olmaması. Yeni Anayasa'yla yapılacak düzenlemeyle istenilirse memur kadroları dışından da daha liyakatli insanlar bulunursa, kamu görevine getirme serbestisi olacaktır. ".

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Nisan 2017 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evet' çıkarsa bürokraside büyük bir değişim olur mu?

Habertürk Gazetesinden Nalan Koçak Cumhurbaşkanı danışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar ile görüştü.

Söyleşi de gazeteci Koçak, "Evet" çıkarsa bürokraside büyük bir değişim yaşanır mı? sorusuna da cevap aradı. Cumhurbaşkanı danışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar "Şu anki sorun kamu personeli sisteminde, üst düzey kamu görevleri için alternatifler arasından seçme imkanı olmaması. Yeni Anayasa'yla yapılacak düzenlemeyle istenilirse memur kadroları dışından da daha liyakatli insanlar bulunursa, kamu görevine getirme serbestisi olacaktır. " dedi.

İşte Söyleşinin ilgili bölümü:

- "Bir hiyerarşi içerisinde atama olacak" diyorsunuz. "Evet" çıkarsa devlet kadrolarında tamamen yenilenme, bir kan değişikliği yaşanır mı?

Bugünkü yüksek bürokrasiyi büyük ölçüde bugünkü hükümet ve Cumhurbaşkanı oluşturdu. Şu anki sorun kamu personeli sisteminde, üst düzey kamu görevleri için alternatifler arasından seçme imkanı olmaması. Yeni Anayasa'yla yapılacak düzenlemeyle istenilirse memur kadroları dışından da daha liyakatli insanlar bulunursa, kamu görevine getirme serbestisi olacaktır. Böylece Türkiye'nin bütün insan kaynağının devletin ve milletin hizmetine sunulması mümkün olabilir. Ancak bu değişikliklerin yüksek bürokrasiyi silip süpürecek bir biçimde olacağını düşünmüyorum.

MEMURLAR.NET DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı başdanışmanının açıklamasından, tüm kadroların değişmeyeceği ancak, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği 657 sayılı Kanunun 68/B maddesinin değişerek memur olmayanlar arasından da kamuya yönetici atanabileceği anlamı çıkmaktadır.

Erdoğan: 657 memur yasası değişmeli, 12 yıl şartı kalkmalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber