Kapıkule'de 20 gümrük memuru, devlet memurluğundan çıkarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'na yönelik geçen yıl gerçekleştirilen "rüşvet ve kaçakçılık" operasyonun ardından, Edirne Gümrük ve Muhafaza eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci'nin de aralarında bulunduğu 20 gümrük memuru, devlet memurluğundan çıkarıldı.

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in "Gümrüklerde çürük elmaları ayıklayacağız. Operasyonlar devam edecek" açıklamasından sonra, Gümrük Müsteşarlığı Yüksek Disiplin Kurulu, aralarında Edirne Gümrük ve Muhafaza eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci'nin de bulunduğu 20 gümrük ve muhafaza memurunu yüz kızartıcı davranışlarda bulundukları iddiasıyla devlet memurluğundan çıkardı.

"OPERASYON"

Kapıkule'de, 5 Aralık 2005 Pazartesi günü yapılan operasyonda ise Edirne ve İstanbul'da, "Teşekkül Halinde İçki ve Sigara Kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla aralarında Gümrük Hattı Dışı Eşya Satış Mağazaları (free shop) sahiplerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu operasyonun 3 ay önce yapılan bir ihbar üzerine yapıldığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile eş zamanlı gerçekleştirdikleri bildirilmişti. Yetkililer, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak yolcularla temasa geçen şebeke üyelerinin, free shoplarda daha önceden hazırlanan içki ve sigara paketlerini bu yolculara teslim ettiklerini ve gümrükten geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'un çeşitli noktalarında bu paketleri tekrar geri aldıklarını ifade etmişlerdi.

Yetkililer bu kişilerin, ayrıca free shoplarda, bazı yolcuların pasaportu üzerinden gerçek alışverişin çok ötesinde mal çıkışı gösterilerek aynı pasaport numarası ile diğer mağazalardan da satış işlemi gerçekleştirdiğini kaydetmişlerdi. Milyonlarca dolar değerindeki içki ve sigaraların şebeke tarafından bir noktada toplandığını ifade eden yetkililer, buradan da İstanbul'da iç piyasaya sürüldüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber