Bakan Pepe: Mesai 07.00'de başlasın, kamuoyu bunu destekliyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28/02/2007 (9 kişi okudu)

RADİKAL - ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, küresel ısınmaya karşı önlem olarak planlanan 'mesai saati uygulaması'na destek vererek, "Türkiye'nin bulunduğu enlem itibarıyla mesai saati başlangıcı için 07.00'nin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Pepe, dün AKP grup toplantısında, gazetecilerin küresel ısınmaya karşı mesai saatlerinin erkene alınmasına ilişkin tartışmalarla ilgili sorularını yanıtladı. Küresel ısınmayla enerjinin iyi kullanılması açısından ve güneş ışığından daha fazla istifade etmek için mesai saatlerinde değişiklik yapılabileceğini daha önce açıkladığını anımsatan Pepe, bazı Kuzey Avrupa ülkelerinde mesaiye başlama saatlerinin 06.00-07.00 olduğunu ifade etti.

'Kamuoyu destekliyor'

Mesai saatlerinin erkene alınmasının hem güneş enerjisinden, ışığından daha fazla istifade etme imkânı getirdiğini, hem de sabah, aynı saatlerde milyonlarca çocuk ve memurun yola çıkması nedeniyle felç olan trafik sorununa çözüm olacağını anlatan Pepe şöyle konuştu: "Trafikte aşırı yüklenmeden dolayı müthiş bir enerji kaybı oluyor, onu da düşünmek lazım. Mesai düzenlemesinin birden çok faydası olabileceğini, dünyadaki uygulamalardan biliyoruz. 'Türkiye de bunu yapabilir' diye düşüncemiz var."

Bakan Pepe, kamuoyunun yüzde 60-65'inin mesai saatlerinin erkene alınması isteğini gördüğünü söyledi. Osman Pepe, 'Başbakan destekliyor mu' sorusu üzerine, konunun henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber