Hafta sonu etkin yağış ve soğuk!

Haber Giriş : 28 Şubat 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde parçalı bulutlu hava hakim. Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde azalacak. Yarın ve Cuma günü artacak sıcaklıklar hafta sonu etkin yağışla düşecek. İşte son rapor:

Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığı; yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Perşembe (yarın) ve Cuma günü sıcaklık artacak. Hafta sonu kuzeybatıdan gelen yağışlı sistem yurt genelinde etkili olacak.

Meteorolojik verilere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek.

Yağışlar batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında etkili olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas çevreleri karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde olacak. Y

urdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı; yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Hava sıcaklığı Perşembe (yarın) ve Cuma günü artacak. Hafta sonu kuzeybatıdan gelen yağışlı sistem yurt genelinde etkili olacak.

Yurdun güneybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerine kadar Muğla ve Antalya başta olmak üzere denizli, Burdur ve Isparta etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Rüzgar; güney ve güneybatı, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan hafif ara sıra orta, batı bölgelerimizde kuvvetli olarak esecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber