MEB 2007 OKS/DPY-B Sınavları İle İlgili Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2007 14:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAYI : B.08.0.ETG.0.21.05.02-530.0/ 3o)S KONU : 2007 OKS / DPY -B Sınavları

2Z /02/2007

G E N E LG E

2007/ IS

2007 Ortaöğretim Kurumlan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (2007 OKS) ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY-B) Bakanlığımız, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

10 Haziran 2007 tarihinde saat 10.00'da yapılacak olan 2007 OKS'ye 2007-2008 öğretim yılında; Resmî ve Özel Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri, Anadolu İmam-Hatip Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri, Polis Koleji, merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan diğer okullar ve merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan özel okullarda eğitim görmek isteyen ilköğretim okullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile yine ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi olup Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk imkânlarından yararlanmak isteyen öğrenciler başvurabilecektir.

06 Mayıs 2007 tarihinde saat 10.00'da yapılacak DPY-B sınavına ise ilköğretim okullarının 5, 6,7'inci sınıfları ile orta öğretim okullarının 9, 10 ve ll'inci sınıflarından Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk imkânlarından yararlanmak isteyen öğrenciler başvurabilecektir.

Sınavlarla ilgili ayrıntılı açıklama ve kurallar http:llivww.meb.gov.tr ile http:lloks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayınlanacak olan e-Başvuru Kılavuzlarında, özel okullarda öğrenim görmek için bu sınava başvuran adayların açıklamaları ise ilgili kuruluşlar tarafından yayımlanacak olan kılavuzlarda yer alacaktır.

Bu sınavlarla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

1. İlinizdeki tüm resmi ve özel ilköğretim okulu öğrencilerine, başvurular ile ilgili gerekli duyurular valiliğiniz tarafından yapılacaktır.

2. DPY-B (5,6,7,9,10 ve ll'inci sınıflar) sınav başvuruları, 12-25 Mart 2007 tarihleri arasında, OKS sınav başvuruları 26 Mart-15 Nisan 2007 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

3. Başvuru işlemlerinin doğruluğundan okul müdürlüğü ile adayın velisi sorumlu olacaktır,

4. Okul müdürlükleri, başvuruların düzen içerisinde yürütülmesi amacıyla öğrenci velilerinin de durumlarını dikkate alarak randevu planlaması yapacaktır. Çeşitli nedenlerle randevusuna gelemeyen veliler için ayrı bir zaman belirlenerek muhtemel mağduriyetlere mahal verilmeyecektir.

5. Aday velileri istedikleri takdirde bireysel başvuru yapabilecektir. Başvurularla ilgili açıklamalar e- başvuru kılavuzlarında yayınlanacaktır. Başvuru işlemleri okul müdürlüğünce elektronik onaylamadan sonra resmi kayıt haline gelecektir. Onaylama işlemi bittikten sonra kesinlikle tekrar düzeltme hakkı olmayacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan "başvuru kabul formu"nun bilgisayar çıktısı alınarak, veli tarafından imzalanacak ve okul müdürlüğünce onaylanacaktır. Başvuru kabul formunun aslı okulda saklanacak ve bir örneği adayın velisine imza karşılığı verilecektir.

6. Internet bağlantısı olmayan veya başvuru süresince teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın ADSL bağlantısı olan bir başka okuldan veya bağlantı sorunu olmayan ilçe/il millî eğitim müdürlüğünden başvuru onaylama işlemlerini yapacaktır.

7. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına (5,6,7,9,10 ve ll'inci sınıflar) başvuran öğrencilerin sınav giriş belgesi 25 Nisan 2007, Orta Öğretim Kurumlan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına başvuran öğrencilerin sınav giriş belgesi ise 28 Mayıs 2007 tarihinden itibaren okul müdürlüklerinden alınacaktır. Okul müdürlükleri, e-okul sisteminden fotoğraflı gelen sınav giriş belgesinin renkli çıktısını alarak onaylayacaktır (Ancak, sınav giriş belgesinin fotoğrafı net değil ise adayın son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafını yapıştırıp onaylayarak adaylara imza karşılığı verecektir).

8. Bu yıldan itibaren Orta Öğretim Kurumlan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında Lise ve Orta Okullar Yönetmeliğinin 89'uncu maddesine göre ilköğretim başarı puanı sınav sonuçlarını etkilendirecektir. Değerlendirme ve ilköğretim başarı puanı ile ilgili açıklamalar OKS e-Başvuru Kılavuzunda yayınlanacaktır.

9. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (5,6,7,9,10 ve ll'inci sınıflar) ile Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarıyla ilgili tüm bilgiler, duyurular "OKS 2007" web sayfasında sürekli olarak yayınlanacaktır. Adaylar, veliler ve okul yöneticilerinin iş ve işlemlerinde bu siteyi takip etmeleri gerekmektedir.

10. Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçları 10 Temmuz 2007, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav sonuçları 20 Temmuz 2007 tarihinde http://rvivw.tneb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayınlanacaktır. Okul müdürlükleri tarafından sınav sonuç belgelerinin çıktısı internetten alınacak ve onaylanarak imza karşılığı adaylara verilecektir.

11. Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı tercihleriyle ilgili hususların yer aldığı "e-Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" http://wivw.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden Temmuz ayının ilk haftasından itibaren yayınlanacaktır.

12. Adaylar, başvuru ve tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi vs. giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 (iki) YTL ödeyecektir.

13. Adaylar; Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (8'inci sınıf) ve Polis Koleji Aday Tespit Sınavına başvurmak için tek ücret olarak 20 (yirmi)YTL, ilköğretim okullarının 5, 6 ve 7'inci sınıfları ile orta öğretim okullarının 9, 10 ve ll'inci sınıflarından Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına başvurmak için 10 (on)YTL sınav ücretini başvurudan en geç 1 (bir) gün önce e-başvuru kılavuzlarında belirtilen bankalara yatıracaktır.

14. Polis Koleji Aday Tespit Sınavına, ilköğretim okullarının 8'inci sınıfında okuyan öğrencilerle birlikte halen bazı orta öğretim okullarının hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler de başvura bilecektir, http:lhvwtv.nteb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayınlanacak olan Polis Koleji Başvuru Kılavuzunda daha ayrıntılı bilgiye erişilebilecektir.

Bilgilerinizi, çok sayıda öğrencimiz ile ailelerini ilgilendiren bu sınavlarla ilgili iş ve işlemlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yapılması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber