Mortgagezede Tarkan vatandaşları uyardı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mart 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika'da "Mortgage" ile ev alan Tarkan, Türkiye'de yeni yasalaşan sistemle ilgili vatandaşlara çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Tarkan, geçen yaz gerçekleştiremediği Hollanda'daki konser için kız arkadaşı Bilge ile birlikte Amsterdam'a gitti. Tarkan, Atatürk Havalimanı'nda bir soru üzerine "İpoteğe dayalı uzun vadeli konut kredisi ya da bilinen adıyla mortgage yasası" hakkında tavsiyelerde bulundu.

Mortgage'ın, ilk bakışta çok pratik ve kolay gibi gördüğünü ancak baş ağrıtabileceğini anlatan Tarkan, ''Aslında uzun süre hayatınızı borca bağlıyorsunuz. Bir anda 'ev sahibi olmuş gibi oluyor' ama aslında zor. İnsanlar, sürekli bir baskı altında olabilir insanlar. Çok öyle atlamamak lazım. İyi düşünmek lazım. İnsan önünü görebiliyorsa almalı.Yoksa bence bir risk. Hayırlısı inşallah ülkemize'' dedi

Sistemin Türkiye'de sağlıklı uygulanabilmesi için banka faizlerini düşürmek gerektiğini belirten Tarkan, ilk bakışta faizler düşük gibi görünmesine rağmen uzun yıllarda oranın yüksek olduğunu ifade etti. 20 Ağustos 1999 tarihinde bir bankaya 450 bin 100 dolar borçlanan Tarkan, Mortgage sistemi ile Manhattan'da bir daire satın aldı. Kayıtlarda borcu düşük faizle 30 yıl içinde geri ödemeyi taahhüt eden Tarkan'ın evinin değerinin her geçen gün yükseldiği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber