Tapu Müdürü'nün açık çekmecesinden rüşvet çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mart 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da müteahhitin yaptırdığı kaçak kata tapu veren Tapu Müdürü M.D'nin, bu usulsüz karşılığında eşine 42 bin YTL değerinde renault megane marka otomobil hediye edildi.

Polis, tapu müdürlüğündeki rüşvet çarkını ses alıcı böcekle açığa çıkarırken; olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da 2. Bölge Tapu Sicil Müdürü'nün "Açık Çekmece"sinden rüşvet çıktı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Diyarbakır'da rüşvet iddialarıyla sarsılan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yaptığı suçüstünde gözaltına aldığı 16 kişiden aralarında müdür ve müdür yardımcısının bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Hafta başında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Tapu Sicil Müdürlüğü'nde vatandaşın rutin, sıradan ve kanuni işlerini yapmak için para talep edildiği, para vermeyenlerin işlemlerinin yapılmadığı, ayrıca kat irtifakı satış ve usülsüz işlemlerin para karşılığında yaptırabildiği bilgisini alması üzerine çalışma başlattı.

Tapu Sicil Müdürlüğü'nü gözaltına alan emniyet ekipleri, uzun takibin sonucu tapudaki rüşvet çarkını koyduğu ses alıcı böcekle tespit etti.

Alınan rüşvetlerin müdürün çekmecesine konulmasından dolayı emniyetin "Açık Çekmece" kod adını verdiği operasyonda, Tapu Müdürü M.D ile yardımcısı V.T ve rüşvet verdiği değerlendirilen 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

TAPU MÜDÜRÜNÜN EŞİNE RÜŞVET OLARAK OTOMOBİL VERİLDİ

Müteahhitin yaptırdığı kaçak kata tapu veren Tapu Müdürü M.D'nin, bu usulsüz karşılığında eşine, 42 bin YTL değerinde renault megane marka otomobil hediye edildi.

Yakalanan şahısların işyerlerinde, ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise; vatandaşlardan rüşvet olarak alınan 1.360.00 YTL para, Tapu Müdürü M.D'nin eşine rüşvet olarak hediye edilen 06 MED 21 plakalı renault megane marka otomobil, 1 adet nokia N73 marka cep telefonu, 1 adet 7,65 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ile 8 adet MKE yapımı dolu fişek, çok sayıda tapu ve arsalara ait belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında da "Rüşvek almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek" suçundan işlem yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şahıslardan 2. Bölge Tapu Sicil Müdürü M.D, Müdür Yardımcısı V.T ile rüşvet verdiği değerlendirilen 2 kişi tutuklandı.

Diyarbakır emniyeti daha öncede, 5 bin YTL rüşvet alırken Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Kayapınar Belediyesi İmar İşleri Müdürü F.Ö. ile B.C. isimli mimar-mühendisler suçüstü yakalamıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı ise rüşvet almak ve vermek suçundan F.Ö. ile B.C.'nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber