Adını açıklamayan ihbarcı şerefsizdir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2007 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, son dönemlerde esnafa yönelik yapılan denetimlerin altında, imzasız mektup ve e-maillerin bulunduğunu açıkladı. İsimsiz ihbarda bulunanları ?şerefsizlikle' söçlayan Cindilli, kamu görevlilerinin de bu tür isimsiz ihbarları ciddiye almamaları gerektiğini söyledi.

İstanbul'da 4 Şubat 2007'de yapılan genç erkekler kros müsabalarında Erzurum Türk Telekomsporlu atletler Avrupa Şampiyonu oldu. 10 ülkeden sporcuların katıldığı genç erkekler 6 bin metre kategorisinde Yusuf Alıcı birinci, Adem Belir üçüncü, Ercan Muslu beşinci, Mahmut Uruçlu da 14'üncü oldu. Türk Telekomsporlu atletler, bu sonuçlarla Avrupa Şampiyon oldu. Bu dalda ikinciliği Rusya, üçüncülüğü ise Hollanda elde etti. Şampiyon atletler için Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Kartanesi Tesisleri'nde ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İrfan Salın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türk Telekom Şirket Yöneticisi Rıfkı Güraksın ile daire müdürleri katıldı.

İMZASIZ İHBARCILARA TEPKİ

Dizüstü bilgisayar, altın ve çeşitli hediyelerin verildiği törende Avrupa Şampiyonu atletlere ?Helal kazanmış tüccarlar' adına üç altın hediye eden ETSO Başkanı Muammer Cindilli, genç sporculara nasihatte bulundu ve şunları söyledi:

?Bir şeyden gençlerin haberi olsun istiyorum. Bu kardeşlerimiz büyüdüklerinde ticaret ve siyaset yapacaklar. Ama rakiplerini imzasız mektuplarla ihbar etmeyeceklerdir. Erzurum'daki ticari atılımı engellemek için düzmece mektuplarla, internet siteleriyle, müteahhitlik, medikal ve diğer sektörlerde iş yapan Erzurumluları dışlayıp, özellikle kamunun alışverişini bu kentin dışına taşımak isteyen bir anlayış var. Namuslu, şerefli ve Allah'ı bilen adam, yazdığına imzasını koyar. Gider dava açar veya ihbarda bulunur. İmzasız mektuplarla, internet sitelerinde Erzurumlular'ın kamuyla başını sıkıntıya sokacak şekilde yayın yapmak şerefsizliktir.

Helal kazanmış Erzurum tüccarı pozitif ayrımcılık beklerken, bazen çok acımasız bir takım işlemlere muhatap oluyor. Bunun için kamu görevlilerimizden şu hassasiyeti rica ediyoruz. İmzasını koyma şerefini, haysiyetini ve namusunu göstermeyen kişileri ciddiye almayıp, elinin tersiyle silsinler. İmzasız mektuplarla insanları mağdur etmesinler. Ancak bazı işgüzarlar imzasız mektupları ciddiye alarak esnaf, tüccar ile sanayici hakkında soruşturma açıyorlar. Tüccar işiyle gücüyle mi, yoksa bu dedikodu ve iftiralarla mı uğraşsın? Bir sürü firma mağdur ediliyor. Bu tüccarın karşı karşıya kaldığı önemli bir kalleşliktir. Bu memlekette kim yetim hakkı yemişse, ?Devletin malı deniz, yemeyen domuz' demişse hep birlikte yakasına yapışalım. Ama imzasız mektupları ciddiye almak zulümdür. Bu şehrin çocuğunu buradan kaçırmaya yönelik çalışmaların karşısındayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber