Öfkelenen Bakan: Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mart 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ'ı Burdur Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki incelemeleri sırasında ?Hoşgeldiniz'' diyerek karşılayan bir pratisyen hekim, ?Doktor, hasta, eczacı ele ele verdik performans adına devleti soyuyoruz' yazılı döviz açtı. Öfkelenen Bakan Akdağ, yanındaki yetkililere, ?Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın'' talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Burdur'daki incelemeleri sırasında ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Akdağ, Vali Rasih Özbek'ten ilin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldıktan sonra Burdur Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne geçti. Hastaları ziyaret eden, çiçek veren ve hasta yakınlarının sorunlarını dinleyen Bakan Akdağ, servislerde yatan çocuklara oyuncak hediye etti. Akdağ, hastane yetkilileri ve sağlık personelinden de çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Recep Akdağ, yataklı servislerin bulunduğu katlarda danışma masalarının yüksekliğini görünce, ?Bunları kaldırın. Hasta ve hasta yakınlarıyla aranıza mesafe koymayın. Daha alçak masalar yerleştirin'' talimatını verdi.

?BUNA VE ARKADAŞLARINA SORUŞTURMA AÇIN''

Akdağ, acil serviste inceleme yaparken, görevli pratisyen hekim Vedat Oruç, ilginç bir protestoda bulundu. Akdağ'ı hoşgeldiniz diye karşılayan Dr. Vedat Oruç, ardından taşıdığı ?Doktor, hasta, eczacı el ele verdik, performans adına devleti soyuyoruz' yazılı dövizi havaya kaldırdı. Karşılaştığı duruma ilişkin şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Akdağ, Dr. Oruç'a ?Soyma. Soyuyorsanız sana ve arkadaşlarına soruşturma açacağım. Neden soyuyorsunuz'' diye seslendi.

Eylemci hekim de ?Maalesef efendim'' dedi. Bakan Akdağ ise ?İtiraf ediyorsunuz yani. Hakkında soruşturma açacağım'' yanıtını verdi. Dr. Oruç, ?30 yıldır pratisyen hekimim. Yaşadığım bu'' deyince, Bakan Akdağ öfkelendi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Vekili Muhammet Gedik'i yanına çağıran Bakan, ?Buna ve arkadaşlarına soruşturma açın'' talimatını verdi.

BARİYERLERİ KALDIRIN

Sinirli bir şekilde hastaneden ayrılan Bakan Akdağ, ardından Burdur Devlet Hastanesi'ne geçti. Hastanenin girişinde acil servisteki kayıt bölümünün camlı kabinini gören Akdağ, Başhekim Şeref Türel ve diğer yetkililere bu kabinin neden böyle yapıldığını sordu. Hastane yetkilileri daha önce yaşanan bazı sorunlar nedeniyle kabinin camlı yapıldığını söyleyince tepki gösteren Akdağ, ?Bariyerleri kaldırın. Vatandaşla aramıza bariyer koyarsanız o zaman sorun olur'' dedi.

Poliklinikleri gezen, hastalarla sohbet eden Akdağ, hasta kabul bürosunun da tamamen camlı ve kapalı kabinli olduğunu görünce, Başhekim Şeref Türel'e ?Polikliniklerini beğenmedim. Bu kabinleri de açın'' dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, hastanenin yataklarını ve örtülerini de kontrol ederek, standartlara uygun yatak ve örtülerle değiştirilmesini istedi.

Gazetecilerin doktor açığı ve sağlık politikalarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Bakan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı kararlılıkla uyguladıklarını, ancak bazı kesimlerce eleştirildiklerini vurgulayarak şöyle dedi:

?Vatandaşımız için siyaset yapıyoruz. Bu dönüşüm programını kararlı bir şekilde yürütürken bazı durumlara karşı çıkıldı. Bunların sayıları ve TBMM'de kabul edilebilirlikleri çok yüksek olmasa da hala muhalefet edenler var. Çok açık konuşmak istiyorum. Bu muhalefetin çeşitli sebepleri olabilir. Bazen doğrulukları da olabilir. Bazen düşünce farklılıkları, zaman zaman da menfaat çatışması var. Biz bu hususta halkın menfaatini korumak üzere bir sistem oluşturuyoruz. Bu durumda tabii ki birilerinin menfaatleri zedeleniyor. Birileri sağlığı bir piyasa işi gibi görüyor. Çalışmalarımızla, vatandaşın üzerinden sebeplenme imkanı ortadan kalkıyor. Bunlara aldırış etmeden yolumuza devam ettik. Bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber