Görevinden ayrılan Çodur: O ailenin çocuğu gelsin de 200 müdür gitsin

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mart 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeliveler'de, Dilara Dumrul isimli 5 yaşındaki çocuğun açık bırakılan rögar çukuruna düşerek ölmesi sonrasında, görevine son verilen İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, "O ailenin çocuğu gelsin de 200 müdür gitsin." dedi. Olayda kurum olarak herhangi bir ihmalleri olmadığını savunan Çodur, "Bu bir takdir meselesidir." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından görevine son verildiği açıklanan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, konuyla ilgili İSKİ Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Kanalizasyona düşerek hayatını kaybeden Dilara Dumrul'un acısını paylaştığını söyleyen Çodur, kurum olarak bu olayda herhangi bir ihmalleri olmadığını savundu. Görevinin elinden alınması ile ilgili, "Mahkeme Kadı'ya mülk değildir" atasözünü hatırlatan Çodur, "Kısmet bu kadarmış. Hayırlısı olur inşallah. Hayatımda hep hayırlısını istedim. Bu zamana kadar doğru bildiğim hiçbir şeyden geri adım atmadım." diye konuştu.

Görevinden alınmasını üzücü bir hadise olarak değerlendiren Çodur, "İstanbul zor bir yer. Bahçelievler gibi bir semtte, altyapı bu zamana kadar yapılmamış. Bu güne kadar hiç kimse burada alt yapı çalışmaları başlatmamış. Biz işe cesaertle girdik. Kurum olarak da şu anda ne kamu, ne de herhangi bir müteahhide borcumuz yoktur." ifadelerini kullandı.

Dilara Dumrul'un ölümü ile ilgili de değerlendirmede bulunan Çodur, "O ailenin çocuğu geri gelsin de, 200 tane müdür gitsin. Bu bir taktirdir." ifadesinde bulundu. Çodur, basın mensuplarının görevinden alınması ile ilgili sorularını cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber