Paşa'nın yeğeni mezarlıkta aranıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mart 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü'nün 27 gündür haber alınamayan yeğeni Ahmet Kudret Güçlü'nün cep telefonundan en son Kırıkkale'deki bir mezarlıkta sinyal alındığı ortaya çıktı. Mezarlıkta arama yapan polislerin çalışmaları devam ederken, açılan isimsiz bir mezardan sonuç alınamadığı belirlendi.

Evlenmek istediği kız arkadaşı Z.T.'nin intihara teşebbüs etmesi üzerine İbn-i Sina Hastanesi'ne ziyarete gittikten sonra kaybolan Güçlü ile ilgili soruşturma sürüyor. Polisin bir süredir yürüttüğü çalışmalara jandarma da katılırken, Güçlü'nün son olarak görüldüğü Kırıkkale'de mezarlıklar da dahil olmak üzere çok sayıda yerde arama yapıldığı öğrenildi.

Aynı yerdelermiş

Soruşturma kapsamında Güçlü'nün cep telefonundan alınan sinyalleri araştıran polis, cep telefonunun Kırıkkale'deki bir mezarlıkta kapatıldığını tespit etti. Bunun üzerine Z.T'nin aile fertleri ile olaya karıştığı düşünülen kişilerin de cep telefonu sinyalleri araştıran ekipler, Z.T'nin ağabeyi H.T. ve ağabeyinin arkadaşı M.İ'nin de, kaçırıldığı iddia edilen Güçlü ile 2 Şubat tarihinde aynı yerde olduklarını belirledi.

Mezar açtılar

Güçlü'nün öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, telefon sinyalinin son olarak alındığı mezarlıkta da inceleme yaptı. Polis ve jandarma ekipleri, mezarlıkta üzerinde isim bulunmayan, yeni defin yapıldığını belirledikleri bir mezarı açtılar. Bundan sonuç alamayan ekipler, mezarlıktaki diğer isimsiz mezarların kimlere ait olduğunu tespit etmek için de çalışmalara başladı.

Annesinin ifadesi alındı

Bu arada, Ankara'da da incelemelerini sürdüren ekipler, Kudret Güçlü'nün annesi S. Güçlü'nün de ifadesine başvurdu. S. Güçlü'nün ifadesinde, oğlunu, kız arkadaşı Z.T. ile evlendirmek istediklerini, ancak kızın ailesinin buna sonradan karşı çıktığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin verdikleri ifadeleri değerlendiren ekiplerin, ifadelerdeki çelişkilerden, Kudret Güçlü'nün, Z.T.'nin ailesinden başka biriyle de ilişkisi olabileceği ihtimali doğrultusunda soruşturmayı sürdürdükleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber