BMC'den paraşütle inebilen zırhlı araç

BMC, IDEF'te yeni zırhlı aracını tanıtacak. BMC İcra Kurulu Başkanı Denkdemir "Kargo uçağından paraşütle atılıp, indiğinde harekete geçen özel bir araç" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mayıs 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BMC'den paraşütle inebilen zırhlı araç

Savunma sanayii alanında yerli araçlarla ön plana çıkan BMC, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) uçakla taşınabilecek yeni zırhlı aracını görücüye çıkaracak. BMC İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, IDEF'in 9-12 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacağını hatırlattı.

Bin metrekarelik alan

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu haline gelen fuarda dünyadan gelen potansiyel müşterilere araçlarını sunacaklarını anlatan Denkdemir, bin metrekarelik alanda beş araçlarının sergileneceğine dikkat çekti.

İlk müşteri Katar ordusu

Denkdemir, fuarda yeni araçlarını da tanıtacaklarını belirterek, "Bu araç Katar ordusunun ciddi miktarda alacağı, adını henüz konmamış bir araç. Katar ordusuna özel, Türk mühendisliğiyle üretliyor" dedi.

IDEF'te büyütülmüş maketi sergilenecek

DENKDEMİR, yeni araçla ilgili, "2018 başında seri üretime girecek. Bu araç daha ziyade kargo uçaklarından paraşütle atılıp, paraşütle yere inip, indiği yerden harekete geçebilen, dünyada çok az örneği olan özel bir araç" dedi. Türkiye'de ilk defa mühendisliği yapılacak bir araç olduğuna dikkat çeken Denkdemir, şöyle devam etti: "Şu anda çalışmalarını başlattık. Yıl sonuna kadar tamamlanacak. Fuarda prototipin bir ön safhası olan mockup (model) dediğimiz büyütülmüş maket görecek müşterilerimiz" ifadelerini kullandı.

Vuran ve Amazon seri üretim yolunda

BMC İcra Kurulu Başkanı Denkdemir, fuarda sergilenecek Vuran ve Amazon adlı zırhlı araçların testlerinin bitme aşamasında olduğunu, yılın ikinci yarısında seri üretime geçileceğini anlattı. Vuran ve Amazon'un zırhlı araç Kirpi'nin küçük versiyonları olduğunu anlatan Denkdemir, Kirpi'nin 12, Vuran'ın 9, Amazon'un ise 7 kişilik olduğunu dile getirdi.

'Küçükler' şehir içine uygun

Denkdemir, 'ailenin küçük fertlerinin' şehir içinde kullanım potansiyeli taşıdığını, daha çevik ve kıvrak olduğunu kaydederek, "Büyük ve küçük araçları yan yana getirip bir aile kurduğunuzda ordunun, polisin ihtiyaçları tamamlanmış oluyor. Dolayısıyla bunları Türk ve Katar ordusunun hizmetine bu sene sunmuş oluyoruz" dedi.

2025 ciro hedefi 5 milyar dolar

DENKDEMİR, BMC'nin fuarlara 'şu kadar mal satalım' diye bakmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "BMC'nin 2025 yılı ciro hedefi 5 milyar dolar. Bunun da yüzde 50'si ihracat olacak. 2025'e geldiğimizde yıllık 2-2.5 milyar dolar ihracat gücü olan bir BMC hayal ediyoruz. Bugün bunun aşağı yukarı 20'de birindeyiz. Yıllık 100 milyon dolarlar mertebesinde bir ihracat potansiyeli taşıyor BMC şu an. Buradan oraya kadar bir yolculuğumuz olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber