''Sanayi Üniversitesi'' kuruluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya sanayisi için üniversite

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya sanayisine bilimsel destek vermek ve kaliteli eleman yetiştirmek amacıyla, ''Sanayi Üniversitesi'' adı altında bir üniversite kurmak için arsa satın aldı.

Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, 1,5 yıldır kentte Vakıf Üniversitesi kurma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Karatay Belediyesinin Akabe Mahallesi'nde oluşturduğu yeni kent merkezi alanındaki 63 bin metre karelik arsayı, düzenlenen ihalede üniversite yeri olarak 995 bin YTL'ye satın aldıklarını ifade eden Üzülmez, buna ek olarak aynı yerden Hazineye ait bir miktar arazinin daha alınmasıyla üniversite için gerekli olan tüm yerin, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfına geçmiş olacağını kaydetti.

Bu aşamadan sonra proje ihale çalışmalarına başladıklarını ifade eden Üzülmez, şunları kaydetti: ''Üniversitenin ilk bölümünü 2008 yılı eğitim dönemine yetiştirmeye çalışacağız. Selçuk Üniversitesinden sonra Konya'nın ikinci bir üniversite kazanacak olması sevindiricidir.

Konya Selçuklu ve Osmanlı döneminde Medrese kentiydi. Hatta Osmanlı'nın son dönemine kadar Konya'da çok sayıda medrese bulunuyordu. Dünün medreselerinin yerinde bugün çağdaş üniversiteler bulunmaktadır. Amacımız bugün de Konya'yı çağdaş üniversitelerin bulunduğu bir üniversite şehri haline getirmektir.''

Konya'nın halen bir tarım ve sanayi kenti olduğunu anlatan Üzülmez, Sanayi Üniversitesinin kurulmasıyla, bu kimliklere bir de üniversite kenti kimliğinin ekleneceğini anlattı. Bu üniversiteyi de Konya için yeterli görmediklerini, Konya'ya yeni vakıf üniversitelerinin kurulması için tüm istekli kuruluşlara destek olacaklarını belirten Üzülmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Konya'yı, çağdaş eğitim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu üniversitemizde, Türkiye'deki en kaliteli öğretim üyelerinin çalışmasını sağlayacağız. Üniversite, özellikle pratiğe yönelik çalışmalar yapacak. Bu da adeta KOBİ başkenti olan Konya'nın sanayisine güç katacaktır. İlk etapta düşündüğümüz 3 fakültenin inşaatının tamamlanıp eğitime geçilmesi için 30-40 milyon YTL harcamayı öngörüyoruz. Ayrıca, mali sıkıntıyla da karşılaşacağımızı tahmin etmiyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber