'CHP yeterince karışık biz de kalabalık etmeyelim'

Referandum sonrası CHP'de yaşanan tabloya ilişkin değerlendirmesi sorulan Başbakan Yıldırım, "Önemli değişimlerden sonra CHP'de bu hep oluyor. Mutlaka sesler yükseliyor" dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mayıs 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'CHP yeterince karışık biz de kalabalık etmeyelim'

Murat Kelkitlioğlu

Başbakan Yıldırım, CHP'de referandumun ardından yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Son olarak Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin istifa ettiği hatırlatılan Yıldırım, "Önemli değişimlerden sonra CHP'de bu hep oluyor. Yeni bir durum değil. Seçimler sonrasında CHP'de mutlaka sesler yükseliyor. Bugün yaşananlar da onun tekrarından ibaret. CHP'nin iç meselelerine bizim karışmamız doğru değil. Zaten yeterince karışıklar. Bir de biz kalabalık etmeyelim" dedi.

GÖREVİMİ YAPTIM, HUZURLUYUM

AK Parti'de yaşanacak süreci de değerlendiren Yıldırım, "Son başbakan olarak tarihe geçeceksiniz. Neler hissediyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: İnandığım bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyorum. Memleket için güzel bir iş yapmanın rahatlığı içindeyim.

ARTIK PARTİLER ÖNEMLİ DEĞİL

Türkiye, yeni yönetim sisteminde artık arzu etmeyeceğimiz açık-kapalı vesayet odaklarını ortadan kaldıracak. Yüzde 50'den fazla oy alamayan iktidara gelemeyecek. Bu da istikrar yaratacak. Kriz değil uzlaşma olacak. Yüzde 50'yi aşmak için Türkiye'nin her yerinden destek almak gerekecek, bu da Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü pekiştirecek. Yeni sistemde partiler değil milletvekilleri önemli olacak. Yeni sistemde partiler mutlaka büyük hedeflere yönelmek zorunda. Uçtaki siyasetler daha fazla merkeze yanaşacak, bunun da toplumsal barışa katkısı olacak.

ABD'YE ÖNERECEKLERİMİZ SIR DEĞİL

Başbakan Yıldırım, Erdoğan-Trump görüşmesi öncesinde ABD'ye giden heyetin Washington'a Rakka operasyonunda YPG'nin kullanılmamasını önerdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi ABD'ye hangi dosyalarla gittiği sorulan Yıldırım, "Önereceğimiz şeyler belli. Sır değil. Biz başından beri PYD-YPG gibi örgütleri terör örgütü olarak görüyoruz. Bu örgütlerin müttefik ABD tarafından Suriye'de DEAŞ'la mücadelede kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu başından beri söylüyoruz.

HENÜZ KARAR VERMEDİLER

Bizim teklifimiz 'beraber yapalım' şeklindedir. Bize söyledikleri şey ise henüz karar vermedik biçimindedir. Ama sahada PYD-YPG ile faaliyetleri bir önceki yönetim döneminde başlamıştı. Ümit ederiz ki ABD'nin yeni yönetim döneminde sürdürülmez" yanıtını verdi.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ İDLİB ÇEVRESİNDE

Suriye'de belirlenen çatışmasızlık bölgeleri için ise Yıldırım, "Hatay'ın güneyinde İdlib'i de kapsayacak şekilde belirlenen bölge esas alınıyor. Orada rejim güçleriyle diğerleri arasında sürekli ateşkes ihlal ediliyordu. Başarılı olursa diğer bölgelere uygulanabilir. YPG ve benzeri unsurlara alan açacak çalışmalara müsaade etmeden terör grupları dışındaki tüm grupların toprak bütünlüğü içinde bir araya gelmelerini arzu etmekteyiz" dedi.

ESKİ-YENİ DEMEDEN HERKESİ DAVET ETTİK

Erdoğan'ın yeniden AK Parti'nin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan 21 Mayıs'taki kongreye ilişkin bilgi veren Yıldırım, "En güzel şekilde kongremizi yapacağız. Tabii partinin kurulları da yeniden oluşacak. Orada temsil oradaki ölçü ; bölgesel temsil, kadınların, temsili, gençlerin temsili, tecrübelilerin temsili olacak. Abdullah Gül de davetli. Bizde eski-yeni ayrımı olmaz. Partinin kuruluşundan bu yana kim varsa davet edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber