Mahrem imamın adı çöpten çıktı

İzmir'deki Askeri Casuslukta Kumpas iddianamesinde, darbe girişiminden 12 gün sonra çöp bidonunda bulunan iki zarftan çıkan 228 kişilik FETÖ listesinin MİT verileriyle eşleştiği yer aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mayıs 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahrem imamın adı çöpten çıktı

Hilal YILDIRIM

İzmir'deki "Askeri casusluk kumpas iddianamesinde şok FETÖ detayı! İddianamede TEM Dairesi Başkanlığı'nca 15 Temmuz'dan günler sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen bir yazıya yer verildi. İşte o detaylar: 27 Temmuz 2016'da bir ihbarcı saat 20.28'de arayıp Emniyet Genel Müdürlüğü binasının alt kısmında kalan bir çöp bidonuna zarf bıraktığını anlattı. Çöp bidonunun içine sarı ve beyaz renkli iki adet zarf bulunduğu belirtilen ihbarcı, sarının içinde 11 sayfa, beyazın içinde ise 6 sayfalık bir FETÖ listesi olduğunu bildirdi. TEM'in yazısında sarı zarftan çıkan 11 sayfalık listede FETÖ'cülerin isimlerinin yanı sıra kişisel bilgilerinin de yer aldığı listelerdeki şahıslardan 287'si hakkında işlem yapıldığı, 19'u hakkında ise başka şüphelilerin ifadelerinde isimlerinin geçtiği ifade edildi.

MİT'İN LİSTESİYLE EŞLEŞTİ

Beyaz zarftan çıkan 6 sayfalık liste ise incelemeye alındı. Konuyla ilgili MİT'le yazışmalarda bulunan TEM Daire Başkanlığı'nca listelerdeki 228 kişinin örgütün mahrem hizmetlerinde olduğu tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber